V soli pečena riba



Zahtevnost Manj zahtevno
Število oseb Število oseb: 4
Čas priprave/kuhanja Čas priprave: 15 min / Čas kuhanja: 50 min

Sestavine

  • 1 kg orada ali brancin
  • 4 kg grobe soli
  • sol
  • poper

Priprava

Ribe očistite drobovja, operete in osušite. Luske NE odstranite! Trebušno votlino solite in poprate.
V primeren pekač na 1-2 cm debelo stresete sol, nanjo položite ribo in jo popolnoma pretresete s soljo.
Položite v pečico ogreto na 180 C, in pečete 40-45 min.
Pečeni PREVIDNO odstranite sol (če se je strdila jo z z žlico ali vilico nežno tapkajte da popusti), da je ne poškodujete, in preložite.
Koža ostane še vedno zelo slana, zato jo razkosajte počasi in previdno.


To je zelo nežna jed, zato tudi kot priloge ponudite lahke jedi: kuhan krompir, zelenjavo kuhano v pari, beluše kuhane v pari...


Recept prispeval Mark Semenič

Ostali recepti iz kategorije Ribe in lupinarji

  • PRA -VINO ČURIN - PRAPOTNIK
  • KRISTANČIČ DUŠAN
  • AYALA
  • VINAKOPER
  • SALOMON ESTATE
  • VINA ŠTOKA
  • KABAJ
  • VERUS
  • VINAKRAS
  • JERUZALEM - ORMOŽ
  • GUERILA
  • RADGONSKE GORICE
  • FERDINAND
  • BELLAVISTA
  • SOLIGO
  • BENEDETIČ
  • LAROCHE - VINA PUNTO
  • JAKONČIČ
  • PROTNER
  • LAROCHE
  • MEDOT
  • BOROLI
  • STEYER
  • ŠIRCA & KODRIČ
  • MOVIA - MIRKO IN ALEŠ KRISTANČIČ
  • TILIA
  • SANTOMAS
  • ŠTURM OTMAR
  • ŠČUREK
  • MANSUS - MAKOVEC
  • PRUS JOŽEF
  • BJANA - MIRAN SIRK
  • OKUSI SLOVENIJE
  • SIMČIČ IGOR & KAROL & MARIJAN
  • ERZETIČ ALEKSIJ
  • KORTA KATARINA
  • GRADIS'CIUTTA
  • LISJAK RADIVOJ
  • KARTUZIJA PLETERJE
  • KLET GORIŠKA BRDA
  • COLJA DAVORIN
  • AGROIND VIPAVA 1984
  • DOPPLER
  • ZLATI GRIČ
  • SIMČIČ MARJAN
  • BATIČ IVAN
  • ISTENIČ
  • PRINČIČ
  • KMETIJA KOGL
  • MAROF
  • PETRA
  • MARTINČIČ FRANC
  • SIMČIČ EDI
  • DOMAINE RUET
  • KLENART
  • PTUJSKA KLET
  • OGIER
  • PICCINI
  • KRŠKO