V soli pečena riba



Zahtevnost Manj zahtevno
Število oseb Število oseb: 4
Čas priprave/kuhanja Čas priprave: 15 min / Čas kuhanja: 50 min

Sestavine

  • 1 kg orada ali brancin
  • 4 kg grobe soli
  • sol
  • poper

Priprava

Ribe očistite drobovja, operete in osušite. Luske NE odstranite! Trebušno votlino solite in poprate.
V primeren pekač na 1-2 cm debelo stresete sol, nanjo položite ribo in jo popolnoma pretresete s soljo.
Položite v pečico ogreto na 180 C, in pečete 40-45 min.
Pečeni PREVIDNO odstranite sol (če se je strdila jo z z žlico ali vilico nežno tapkajte da popusti), da je ne poškodujete, in preložite.
Koža ostane še vedno zelo slana, zato jo razkosajte počasi in previdno.


To je zelo nežna jed, zato tudi kot priloge ponudite lahke jedi: kuhan krompir, zelenjavo kuhano v pari, beluše kuhane v pari...


Recept prispeval Mark Semenič

Ostali recepti iz kategorije Ribe in lupinarji

  • KABAJ
  • SIMČIČ EDI
  • SANTOMAS
  • ŠIRCA & KODRIČ
  • TILIA
  • BOROLI
  • PRUS JOŽEF
  • PRINČIČ
  • MARTINČIČ FRANC
  • DOPPLER
  • JAKONČIČ
  • KRISTANČIČ DUŠAN
  • OKUSI SLOVENIJE
  • VERUS
  • BELLAVISTA
  • ŠTURM OTMAR
  • SIMČIČ MARJAN
  • MANSUS - MAKOVEC
  • VINAKRAS
  • FERDINAND
  • GUERILA
  • AGROIND VIPAVA 1984
  • STEYER
  • OGIER
  • ISTENIČ
  • JERUZALEM - ORMOŽ
  • PICCINI
  • GRADIS'CIUTTA
  • AYALA
  • PTUJSKA KLET
  • KORTA KATARINA
  • DOMAINE RUET
  • PRA -VINO ČURIN - PRAPOTNIK
  • BENEDETIČ
  • SALOMON ESTATE
  • VINA ŠTOKA
  • MEDOT
  • BJANA - MIRAN SIRK
  • RADGONSKE GORICE
  • ERZETIČ ALEKSIJ
  • ZLATI GRIČ
  • KLENART
  • COLJA DAVORIN
  • KRŠKO
  • BATIČ IVAN
  • VINAKOPER
  • LAROCHE
  • KLET GORIŠKA BRDA
  • MOVIA - MIRKO IN ALEŠ KRISTANČIČ
  • SOLIGO
  • MAROF
  • KARTUZIJA PLETERJE
  • SIMČIČ IGOR & KAROL & MARIJAN
  • LAROCHE - VINA PUNTO
  • PROTNER
  • LISJAK RADIVOJ
  • KMETIJA KOGL
  • PETRA
  • ŠČUREK