V soli pečena riba



Zahtevnost Manj zahtevno
Število oseb Število oseb: 4
Čas priprave/kuhanja Čas priprave: 15 min / Čas kuhanja: 50 min

Sestavine

  • 1 kg orada ali brancin
  • 4 kg grobe soli
  • sol
  • poper

Priprava

Ribe očistite drobovja, operete in osušite. Luske NE odstranite! Trebušno votlino solite in poprate.
V primeren pekač na 1-2 cm debelo stresete sol, nanjo položite ribo in jo popolnoma pretresete s soljo.
Položite v pečico ogreto na 180 C, in pečete 40-45 min.
Pečeni PREVIDNO odstranite sol (če se je strdila jo z z žlico ali vilico nežno tapkajte da popusti), da je ne poškodujete, in preložite.
Koža ostane še vedno zelo slana, zato jo razkosajte počasi in previdno.


To je zelo nežna jed, zato tudi kot priloge ponudite lahke jedi: kuhan krompir, zelenjavo kuhano v pari, beluše kuhane v pari...


Recept prispeval Mark Semenič

Ostali recepti iz kategorije Ribe in lupinarji

  • PRA -VINO ČURIN - PRAPOTNIK
  • ŠIRCA & KODRIČ
  • TILIA
  • ŠČUREK
  • SOLIGO
  • KRISTANČIČ DUŠAN
  • KLET GORIŠKA BRDA
  • ERZETIČ ALEKSIJ
  • SANTOMAS
  • BENEDETIČ
  • SIMČIČ EDI
  • PRINČIČ
  • BATIČ IVAN
  • VINAKOPER
  • AYALA
  • JAKONČIČ
  • KLENART
  • PICCINI
  • SIMČIČ MARJAN
  • RADGONSKE GORICE
  • ISTENIČ
  • MEDOT
  • ŠTOKA PRIMOŽ
  • BOROLI
  • COLJA DAVORIN
  • STEYER
  • BJANA - MIRAN SIRK
  • KMETIJA KOGL
  • SIMČIČ IGOR & KAROL & MARIJAN
  • LAROCHE
  • BELLAVISTA
  • MAROF
  • FERDINAND