Pečena srna



Zahtevnost Manj zahtevno
Število oseb Število oseb: 4
Čas priprave/kuhanja Čas priprave: 15 min / Čas kuhanja: 60 min

Sestavine

  • Čas za mariniranje mesa -24 ur.
  • 800 g srninega stegna v kosu
  • 1 ½ L rdečega vina
  • 0.5 dcl kisa
  • 2 stroka česna –v kosu
  • nekaj brinovih jagod
  • 1 dcl belega vina
  • 80 g pancete –narezane na rezine
  • 60 g masla
  • 1 rdeča čebula –narezana na tanke kolobarje
  • majaron
  • timijan
  • 4 lovorjevi listi
  • sol
  • poper
  • alu folija

Priprava

Meso položite v posodo in prelijete z rdečim vinom, kisom in dodate 2 lovorjeva lista, brinove jagode in česen. Položite na hladno in pustite marinirati 24 ur.
Odcedite in s papirnato brisačo meso dobro obrišete. Pekač namažete z maslom in vanj položite rezine pancete. Na njih položite meso, potresete z majaronom, timijanom, 2 lovorjevimi listi, solite in poprate. Prekrijete še s čebulo, preostalimi rezinami pancete in preostalimi rezinami masla. Zalijete z vinom in pekač prekrijete z alu folijo. Pečete v pečici ogreti na 200 C prib. 35-40 min. Vmes meso zalivate z lastnim sokom in po potrebi zalivate z vodo. Meso vzamete iz pečice in ga v pekaču pustite počivati 10 min.


Poleg lahko ponudite njoke, enostavno rižoto, kruhove cmoke...


Recept prispeval Mark Semenič

Ostali recepti iz kategorije Meso