Zajec z rožmarinom



Zahtevnost Srednje zahtevno
Število oseb Število oseb: 4
Čas priprave/kuhanja Čas priprave: 30 min / Čas kuhanja: 60 min

Sestavine

  • 1,5 kg zajca
  • 1 vejica rožmarina
  • 200 g pretlačenega paradižnika –ali na drobno narezanega
  • ali enako količino iz konzerve
  • 2 stroka česna –sesekljana
  • 30 g črnih oliv –razkoščičenih in zrezanih na kolobarje
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

Zajcu ločite meso od kosti. Narežete ga na kose in na olju prepražite. Dodate česen in rožmarin, premešate in prilijete vino. Pokrito kuhate 20 min. Primešate paradižnik in olive, solite, poprate ter pokrito, na majhnem ognju, kuhate še 30 min.


Opomba: Iz kosti lahko naredite lahko zajčjo obaro, ki jo ponudite kot predjed.


Recept prispeval Mark Semenič

Ostali recepti iz kategorije Meso

  • LAROCHE
  • ŠIRCA & KODRIČ
  • STEYER
  • KMETIJA KOGL
  • BOROLI
  • VINAKOPER
  • MEDOT
  • SIMČIČ MARJAN
  • BENEDETIČ
  • ERZETIČ ALEKSIJ
  • RADGONSKE GORICE
  • ŠČUREK
  • PRA -VINO ČURIN - PRAPOTNIK
  • TILIA
  • SOLIGO
  • BJANA - MIRAN SIRK
  • SIMČIČ EDI
  • BELLAVISTA
  • FERDINAND
  • PICCINI
  • PRINČIČ
  • COLJA DAVORIN
  • KLET GORIŠKA BRDA
  • SANTOMAS
  • ISTENIČ
  • AYALA
  • BATIČ IVAN
  • VINA ŠTOKA
  • KLENART
  • KRISTANČIČ DUŠAN
  • MAROF
  • SIMČIČ IGOR & KAROL & MARIJAN
  • JAKONČIČ