Zajec z rožmarinom



Zahtevnost Srednje zahtevno
Število oseb Število oseb: 4
Čas priprave/kuhanja Čas priprave: 30 min / Čas kuhanja: 60 min

Sestavine

  • 1,5 kg zajca
  • 1 vejica rožmarina
  • 200 g pretlačenega paradižnika –ali na drobno narezanega
  • ali enako količino iz konzerve
  • 2 stroka česna –sesekljana
  • 30 g črnih oliv –razkoščičenih in zrezanih na kolobarje
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

Zajcu ločite meso od kosti. Narežete ga na kose in na olju prepražite. Dodate česen in rožmarin, premešate in prilijete vino. Pokrito kuhate 20 min. Primešate paradižnik in olive, solite, poprate ter pokrito, na majhnem ognju, kuhate še 30 min.


Opomba: Iz kosti lahko naredite lahko zajčjo obaro, ki jo ponudite kot predjed.


Recept prispeval Mark Semenič

Ostali recepti iz kategorije Meso

  • STEYER
  • GRADIS'CIUTTA
  • MANSUS - MAKOVEC
  • PRA -VINO ČURIN - PRAPOTNIK
  • PETRA
  • MEDOT
  • PICCINI
  • ERZETIČ ALEKSIJ
  • KLENART
  • MARTINČIČ FRANC
  • ŠIRCA & KODRIČ
  • LAROCHE
  • KMETIJA KOGL
  • AYALA
  • DOMAINE RUET
  • DOPPLER
  • PRUS JOŽEF
  • SIMČIČ IGOR & KAROL & MARIJAN
  • OGIER
  • LAROCHE - VINA PUNTO
  • SANTOMAS
  • JERUZALEM - ORMOŽ
  • ISTENIČ
  • FERDINAND
  • VINAKRAS
  • SALOMON ESTATE
  • BOROLI
  • MOVIA - MIRKO IN ALEŠ KRISTANČIČ
  • KRŠKO
  • KABAJ
  • VINAKOPER
  • LISJAK RADIVOJ
  • BELLAVISTA
  • PROTNER
  • COLJA DAVORIN
  • VINA ŠTOKA
  • BATIČ IVAN
  • SIMČIČ EDI
  • BJANA - MIRAN SIRK
  • PRINČIČ
  • GUERILA
  • PTUJSKA KLET
  • KORTA KATARINA
  • OKUSI SLOVENIJE
  • VERUS
  • SOLIGO
  • KARTUZIJA PLETERJE
  • KLET GORIŠKA BRDA
  • ŠTURM OTMAR
  • TILIA
  • JAKONČIČ
  • RADGONSKE GORICE
  • SIMČIČ MARJAN
  • MAROF
  • BENEDETIČ
  • AGROIND VIPAVA 1984
  • ZLATI GRIČ
  • ŠČUREK
  • KRISTANČIČ DUŠAN