Zajec z rožmarinom



Zahtevnost Srednje zahtevno
Število oseb Število oseb: 4
Čas priprave/kuhanja Čas priprave: 30 min / Čas kuhanja: 60 min

Sestavine

  • 1,5 kg zajca
  • 1 vejica rožmarina
  • 200 g pretlačenega paradižnika –ali na drobno narezanega
  • ali enako količino iz konzerve
  • 2 stroka česna –sesekljana
  • 30 g črnih oliv –razkoščičenih in zrezanih na kolobarje
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

Zajcu ločite meso od kosti. Narežete ga na kose in na olju prepražite. Dodate česen in rožmarin, premešate in prilijete vino. Pokrito kuhate 20 min. Primešate paradižnik in olive, solite, poprate ter pokrito, na majhnem ognju, kuhate še 30 min.


Opomba: Iz kosti lahko naredite lahko zajčjo obaro, ki jo ponudite kot predjed.


Recept prispeval Mark Semenič

Ostali recepti iz kategorije Meso

  • BJANA - MIRAN SIRK
  • FERDINAND
  • BOROLI
  • SOLIGO
  • SANTOMAS
  • RADGONSKE GORICE
  • BELLAVISTA
  • KRISTANČIČ DUŠAN
  • ŠIRCA & KODRIČ
  • AYALA
  • PRINČIČ
  • ERZETIČ ALEKSIJ
  • MEDOT
  • KLET GORIŠKA BRDA
  • PICCINI
  • COLJA DAVORIN
  • JAKONČIČ
  • PRA -VINO ČURIN - PRAPOTNIK
  • SIMČIČ MARJAN
  • ŠTOKA PRIMOŽ
  • TILIA
  • LAROCHE
  • ISTENIČ
  • STEYER
  • MAROF
  • BATIČ IVAN
  • KLENART
  • SIMČIČ IGOR & KAROL & MARIJAN
  • VINAKOPER
  • BENEDETIČ
  • KMETIJA KOGL
  • ŠČUREK
  • SIMČIČ EDI