Zajec z rožmarinom



Zahtevnost Srednje zahtevno
Število oseb Število oseb: 4
Čas priprave/kuhanja Čas priprave: 30 min / Čas kuhanja: 60 min

Sestavine

  • 1,5 kg zajca
  • 1 vejica rožmarina
  • 200 g pretlačenega paradižnika –ali na drobno narezanega
  • ali enako količino iz konzerve
  • 2 stroka česna –sesekljana
  • 30 g črnih oliv –razkoščičenih in zrezanih na kolobarje
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

Zajcu ločite meso od kosti. Narežete ga na kose in na olju prepražite. Dodate česen in rožmarin, premešate in prilijete vino. Pokrito kuhate 20 min. Primešate paradižnik in olive, solite, poprate ter pokrito, na majhnem ognju, kuhate še 30 min.


Opomba: Iz kosti lahko naredite lahko zajčjo obaro, ki jo ponudite kot predjed.


Recept prispeval Mark Semenič

Ostali recepti iz kategorije Meso

  • KABAJ
  • ERZETIČ ALEKSIJ
  • MOVIA - MIRKO IN ALEŠ KRISTANČIČ
  • PICCINI
  • KORTA KATARINA
  • SIMČIČ MARJAN
  • TILIA
  • MARTINČIČ FRANC
  • ZLATI GRIČ
  • AGROIND VIPAVA 1984
  • MAROF
  • LAROCHE
  • VINA ŠTOKA
  • MEDOT
  • PROTNER
  • AYALA
  • KLENART
  • ŠIRCA & KODRIČ
  • LAROCHE - VINA PUNTO
  • DOPPLER
  • PETRA
  • BATIČ IVAN
  • PRUS JOŽEF
  • JAKONČIČ
  • KMETIJA KOGL
  • GUERILA
  • BELLAVISTA
  • ŠTURM OTMAR
  • LISJAK RADIVOJ
  • BOROLI
  • KLET GORIŠKA BRDA
  • ISTENIČ
  • MANSUS - MAKOVEC
  • VINAKRAS
  • VINAKOPER
  • PTUJSKA KLET
  • DOMAINE RUET
  • KRŠKO
  • SANTOMAS
  • SOLIGO
  • PRA -VINO ČURIN - PRAPOTNIK
  • BJANA - MIRAN SIRK
  • SIMČIČ IGOR & KAROL & MARIJAN
  • COLJA DAVORIN
  • ŠČUREK
  • OKUSI SLOVENIJE
  • FERDINAND
  • RADGONSKE GORICE
  • GRADIS'CIUTTA
  • KARTUZIJA PLETERJE
  • VERUS
  • OGIER
  • KRISTANČIČ DUŠAN
  • SIMČIČ EDI
  • JERUZALEM - ORMOŽ
  • STEYER
  • SALOMON ESTATE
  • PRINČIČ
  • BENEDETIČ