Navdušujoče sortno saden, robusten. Nastop elegance v 2 – 3 letih.Zrel, tipičen za daljše dozorevanje. Rdeče vino zrelih zaznav dozorelega rdečega sadja (srednje zrela robida, bezgove jagode, zrela višnja). Na vonju prisotne dimne in zemljene note. Rahla adstringenca na ustnicah dopolnjuje vino in animira pivca.Vino je dozorelo, primerno za takojšnje uživanje ali nadaljnje staranje 6 -10 let.Tehnologija pridelaveVino je kombinacija dveh različnih leg in starosti vinogradov ter šestih različnih klonov: R4, R9. R18, R20, 115, 777. Zelo majhna obremenitev trsov. Bogato, zelo zrelo grozdje. Pridelka se dopolnjujeta in tako zmanjšujeta moment letnika.Pred maceracijo koncentracija barve in taninov z odtokom dela mošta – saigne (10 – 20 %). 10 – 12 dnevna maceracija v nerjaveči posodi z 10 % nepecljanega grozdja. Staranje 14 mesecev v francoskih Louis Latour barrique sodih. Kontrolirano mlečnokislinsko vrenje, 6 mesecev aktivnega mešanja kvasnega sedimenta (batonage).
Rdeče vino zrelih zaznav dozorelega rdečega sadja, suhih sliv in džema. Na vonju in okusu so prisotne tudi zemljene in dimne note. Vino je rahlo tanično, z ohranjeno svežino. riporočamo k vsem vrstam rdečega mesa, divjačini in začinjenim jedem. Predvsem pa primerno za uživanje samostojno v dobri družbi.
Rdeče vino zrelih zaznav dozorelega rdečega sadja, suhih sliv in džema. Na vonju in okusu so prisotne tudi zemljene in dimne note. Vino je rahlo tanično, z ohranjeno svežino. riporočamo k vsem vrstam rdečega mesa, divjačini in začinjenim jedem. Predvsem pa primerno za uživanje samostojno v dobri družbi.
Moderna bordojska zvrst značilna za levi breg reke Gironde s prepoznavnim karakterjem tanjšega telesa, a bogate taninske strukture s prepoznavno aromatiko Cabernet sauvignona. Lepa svežina še dodatno omogoča podaljšanje dozorevanja v steklenici.Odlikuje ga rubinasta barva z mladostnimi vijoličastimi odtenki. Prisotne zrele arome rdečega sadja (robida, črni ribez, malina, višnja), rožičev, začimbnih not cimeta, vanilje, nekoliko dima. Primerno za pitje sedaj, z dolgo življenjsko dobo (5 – 10 let).
Moderna bordojska zvrst značilna za levi breg reke Gironde s prepoznavnim karakterjem tanjšega telesa, a bogate taninske strukture s prepoznavno aromatiko Cabernet sauvignona. Lepa svežina še dodatno omogoča podaljšanje dozorevanja v steklenici.Odlikuje ga rubinasta barva z mladostnimi vijoličastimi odtenki. Prisotne zrele arome rdečega sadja (robida, črni ribez, malina, višnja), rožičev, začimbnih not cimeta, vanilje, nekoliko dima. Primerno za pitje sedaj, z dolgo življenjsko dobo (5 – 10 let).
Moderna bordojska zvrst značilna za levi breg reke Gironde s prepoznavnim karakterjem tanjšega telesa, a bogate taninske strukture s prepoznavno aromatiko Cabernet sauvignona. Lepa svežina še dodatno omogoča podaljšanje dozorevanja v steklenici.Odlikuje ga rubinasta barva z mladostnimi vijoličastimi odtenki. Prisotne zrele arome rdečega sadja (robida, črni ribez, malina, višnja), rožičev, začimbnih not cimeta, vanilje, nekoliko dima. Primerno za pitje sedaj, z dolgo življenjsko dobo (5 – 10 let).
Vino je gladko, bogato, sadno in kremasto. Prisotne zaznave zrelih jabolk, pomarančne skorje. Dolg maslen pookus.Priporočamo k začinjeni morski hrani, testeninam, rižotam in tudi k belemu mesu.
Močne sveže muškatne zaznave, note poletnih hrušk, zgodnjih breskev, zelenih marelic. Vino je sladko, sveže, prijetnih kislin. Priporočamo k manj sladkim sladicam (panakota, kuhana hruška). Priljubljeno vino družabnih srečanj, še posebej med ženskami. Namenjeno tudi uživanju samostojno, brez jedi.
Vinjak z zanimivim imenom kukanjak (ime je dobil po bližnji vasici Kukanje), ki ga lahko po primorsko beremo tudi »kot konjak«, Lemut destilira iz modrega pinota. Da bi skozi leta ohranjal enak okus vinjaka, mu dodaja dva do pet odstotkov destilata, v katerem se je namakalo sušeno grozdje rumenega muškata.
Pravljični svet blagovne znamke The making of grapa je plod sodelovanja med oblikovalskim studiem Kofein dizajn in vinsko hišo Tilia Estate iz Potoč v Vipavski dolini.Grozdni derivat z 42 odstotki alkohola, narejen iz tropin belega grozdja sivega pinota, chardonnayja in malvazije letnika 2015.Kristalne prosojne barve. Izredno čist, rahlo eteričen, diskretne zaznave sivke, sena, belega cvetja. Mehek, rahlo topel, dokaj enostaven, vendar izredno čist okus.Skladnost okusa in vonja: vonj in okus si sledita v zaznavah, zato je skupen vtis skladen.Primernost uporabe: Tropinovec THE MAKING OF GRAPA je nestaran destilat. V okusu deluje skladno s primerno toploto alkohola in mehkobo drugih višjih alkoholov. Zaradi svoje enostavnosti, izrazite čistosti in neagresivnosti je primerna pijača pred pričetkom in ob koncu obeda ter samostojnemu nazdravljanju med prijatelji.
Navdušujoče masiven. Nastop elegance v 6-ih letih.Rdeče vino zrelih zaznav dozorelega rdečega sadja, suhih sliv in džema. Na vonju in okusu so prisotne tudi zemljene in dimne note, kot tudi eleganca začimb aristokratskega soda Louis Latour. Vino je rahlo tanično, z ohranjeno svežino.Vino je dozorelo, primerno za takojšnje uživanje ali nadaljnje staranje 5 – 10 let.
Navdušujoče masiven. Nastop elegance v 6-ih letih.Rdeče vino zrelih zaznav dozorelega rdečega sadja, suhih sliv in džema. Na vonju in okusu so prisotne tudi zemljene in dimne note, kot tudi eleganca začimb aristokratskega soda Louis Latour. Vino je rahlo tanično, z ohranjeno svežino.Vino je dozorelo, primerno za takojšnje uživanje ali nadaljnje staranje 5 – 10 let.
Navdušujoče eleganten. Eleganten 5 let.Rdeče vino zaznav zrelega rdečega sadja (češnja, višnja, robida), suhih sliv. Na vonju in okusu so prisotne tudi zemljene in dimne note.Vino je dozorelo, elegantno, primerno za takojšnje uživanje ali nadaljnje staranje 4-6 let.