Amfora rdeče

Vsi produkti

Amfora rdeče

Rdeče Amfora predstavlja skok na naslednjo stopnico med našimi rdečimi vini.

Blagovna znamka: ERZETIČ
32,20 EUR
DODAJ V
Rdeče Amfora predstavlja skok na naslednjo stopnico med našimi rdečimi vini.
Sortni sestav: Cabernet sauvignon (50%) poskrbi za taničnost, čvrstost, merlot (50%) mu daje mehkobo, sočnost. Po 15 mesecih zorenja v barikih (tretjina je novih), zori še 12 mesecev v amforah, kjer dozori in se zaokroži.

Vino je temne rubinasto rdeče barve z granatnimi odtenki, ki razkrivajo znake dolgega zorenja. Na nosu se prepletajo vonjave zrelega rdečega sadja, popra, cvetov vijolice, usnja, tobaka, vanilje in grafita. V ustih je še vedno mladostno, sadno (maline, robidnice, borovnice, brusnice, drnulje), vendar z resno noto še ne povsem zrelih taninov, ki mu zagotavljajo dolgoživost, in kislin, ki mu ohranjajo pitkost. V dolgem pookusu prihajajo do izraza note zrelega sadja, predvsem slivove ali češnjeve marmelade z začimbami (poper, klinčki, cimet, vanilja).

Vino in hrana: Amfora Rdeče Erzetič priporočamo h govejim zrezkom v poprovi omaki, k mesu na žaru ali v vinski omaki, k jagnjetini in kozličkom, divjačini, pečeni raci ali pegatki, k zrelim trdim sirom, k jedem z omakami na osnovi paradižnika in česna. Idealna servirna temperatura je 18 – 20 °C.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Goriška brda
Barva:
Rdeče
Količina:
0,75 l
Sorta:
Rdeči Cuvee
Struktura:
Zrela rdeča
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2015
Alkoholna stopnja:
14 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Goriška brda
Rdeče
0,75 l
Rdeči Cuvee
Zrela rdeča
Suho
2015
14 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI