SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Angel Rdeči Magnum 2018

Vsi produkti

Angel Rdeči Magnum 2018

Kompleksne čiste arome več kot omamijo. Zaprite oči in vonjajte kozarec z mislijo na vse možne rdeče sadeže v vseh mogočih oblikah. Nirvana je zelo blizu.

Blagovna znamka: BATIČ
68,30 EUR
DODAJ V
SORTA OZ. ZVRST: 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon

BARVA: Rosso Batič je intenzivne rubinaste barve z ognjenimi niansami ob robu kozarca ter z zajetnimi solzicami.


VONJ: Kompleksne čiste arome več kot omamijo. Zaprite oči in vonjajte kozarec z mislijo na vse možne rdeče sadeže v vseh mogočih oblikah. Nirvana je zelo blizu.


OKUS: Rosso Batič sestavlja čudovito harmonijo treh sort. Merlota, ki poskrbi za strukturo vina, Cabernet Sauvignon poskrbi za aromatičnost vina. Cabernet Franc pa vinu vdihne eleganco in sklene krog. Celota je oblikovana skladno, čeprav na povsem svoj način. Je zanimiva kreacija, ki buri domišljijo. Vino, ki zori le ob najboljših letinah na izbranih legah. Požirek v ustih ponuja nova razkošna doživetja. Prvi vtis je izjemno eleganten, čist in precizen. Sadnost nas spremlja cel čas okušanja vina v ustih, le v različnih variacijah. Je krepko in mineralno, tanini so svileni, pookus je perfekten. V Rossu Batič začutimo popolnost, lepoto in skladnost vina. Pozornemu poznavalcu bo to vino še veliko let pripovedovalo zgodbo o Terroirju, letini in umetnosti. LEGE: Jazbine, Brajda, Vogrsko

VINORODNI OKOLIŠ: Vipavska Dolina

TLA: Lapor

POVPREČNA STAROST TRT: 35 let

GOSTOTA SAJENJA: 5.000 -12.000 trsov/Ha

ČAS TRGATVE: konec oktobra 2006

OBIRANJE: Trgatev je potekala ročno (selekcionirano)

OBREMENITEV: 0,5 kg/trs

DONOS: 4t / Ha

TEHNOLOGIJA PRIDELAVE: Rosso Batič je zvrst rojena iz najboljših leg kar jih posestvo Batič zajema.Rosso Batič podpisujejo najstarejši vinogradi posestva Batič in le v najboljših letinah. V zadnjih desetih letih je Rosso Batič ugledal luč sveta leta 1993, 1997, 1999, 2005 ter 2006.

Dolgoletna misel generacij družine Batič, je harmonija z Naravo. Verjamemo, da je v grozdju že zapisana popolna zgodba. Naša želja je, da zgodbo ohranimo nedotaknjeno, in vam jo prav tako napojeno z zdravilno močjo lahko postrežemo v imenu Rosso Batiča.

Pri Vinu Rosso Batič smo želeli združiti mogočnost Merlota, z cvetico Cabernet Sauvignona ter eleganco Cabernet Franca. Zato smo vse tri sorte skupaj macerirali 60 dni, da med sortami zaživi popolna harmonija. S tem smo dobili vino, ki govori o posebni letini, sortni harmoniji... o popolnosti Rosso Batič.

Rosso Batič je zorel 24 mesecev v slovenskih hrastovih sodih. Rosso Batič je ves čas od trgatve do stekleničenja krojila stara luna.

Steklenico cuveeja Rosso Batič si lahko postrežete kadarkoli. Potrebuje le pravo družbo in čas, saj vino v kozarcu kar raste in raste. Včasih šele po pol ure ali več zasije v vseh svojih odlikah.

Če si boste odprli steklenico Rosso Batič v stari luni, se bo v vinu utrnil prav poseben okus,
Okus Rosso Batič.

FILTRACIJA: Ne

STEKLENIČENJE: december 08

ŠTEVILO STEKELENIC: 5300 0,75 steklenic

STOPNJA ALKOHOLA: 14,5 % vol

PRIPOROČENA TEMPERATURA SERVIRANJA: 18 – 20 °C

POTENCIAL STARANJA: 2050 let

Kulinarika: vse vrste rdečega mesa na vse načine, zreli siri, brodet, plava riba, raca z mlinci in rdečim zeljem.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
Rdeče
Količina:
1,5 l
Sorta:
Rdeči Cuvee
Struktura:
Zrela rdeča
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2018
Alkoholna stopnja:
13,5 %
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Vipavska dolina
Rdeče
1,5 l
Rdeči Cuvee
Zrela rdeča
Suho
2018
13,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI