Tudi naše podjetje so prizadele poplave. Vaša naročila bodo odposlana z nekoliko zamude. Hvala za razumevanje!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Penina Bjana Giant Millesime 2011 Magnum

Kakovost letnika 2011 je Mirana Sirka prepričala, da z vinom napolni tisoč steklenic magnum, da bi v njih dozorela penina, vredna proslavitve 30-letnice Bjane. Grozdje sort chardonnay in rebula, iz katerega je pridelana penina Bjana Giant, je dozorelo v jeseni leta 2011.

124,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Penina Bjana Giant Millesime 2011 Magnum
124,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Sorta
penine
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
extra brut
Letnik
2011
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Kakovost letnika 2011 je začetnika zgodbe Bjana Mirana Sirka prepričala, da z vinom napolni tisoč steklenic magnum (1,5 litra), da bi v njih dozorela penina, vredna proslavitve 30-letnice Bjane. Grozdje sort chardonay in rebula, iz katerega je pridelana penina Bjana Giant, je dozorelo v jeseni leta 2011, ki velja za izvrsten letnik za penine. Dobrih osem let kasneje je iz njega dozorela razkošna penina, ravno pravšnja za proslavitev 30-letnice blagovne znamke Bjana.

Vino je kristalne, transparentne zlato rumene barve. Cvetica je razkošna, po jabolkih, breskvah in hruškah, po vaniljevi kremi, belem cvetju, skorji svežega kruha in po maslenem biskvitu. Kdor bo iskal mineralnost, jo bo našel. V ustih je vino polno, ponovijo se sadnost, biskvit ter mineralnost. Pookus je dolg, suh, čist, eleganten in mineralen. Bogato, elegantno, definirano, okusno, svilnato in docela harmonično zelo suho vino.

Temperatura serviranja

8 ˚C

Videz

Vino je kristalne, transparentne zlato rumene barve.

Vonj

Cvetica je razkošna, po jabolkih, breskvah in hruškah, po vaniljevi kremi, belem cvetju, skorji svežega kruha in po maslenem biskvitu. Kdor bo iskal mineralnost, jo bo našel.

Okus

V ustih je vino polno, ponovijo se sadnost, biskvit ter mineralnost. Pookus je dolg, suh, čist, eleganten in mineralen. Bogato, elegantno, definirano, okusno, svilnato in docela harmonično zelo suho vino.

Sortni sestav

Chardonnay, Rebula

Ujemanje s hrano

morskimi jedmi

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Penina Bjana Giant Millesime 2011 Magnum

124,00 €
Ocenite izdelek

Penina Bjana Giant Millesime 2011 Magnum
124,00 €