vinska klet

VIPAVA 1894

 

VIPAVA 1894

VIPAVA 1894 je blagovna znamka kleti Vipava 1894 d. d., ki nadaljuje tradicijo najstarejše vinske zadruge v naših krajih, da bi njeno sporočilo lahko prenesla na prihodnje rodove. Vino je osnova poslovne filozofije, vizije in poslanstva kleti Vipava, ki se ponaša z dejstvom, da je na svetu le malo krajev, ki svoje ime začenjajo z isto začetnico kot vino. »V« vipavskega vina sledi trendom, ki poganjajo vinski svet, vendar ne pozablja na svoje paradne avtohtone sorte, kot so pinela ali zelen, in na sorte, ki so si tu pridobile domovinsko pravico (malvazija, rebula, barbera, merlot, cabernet sauvignon ...).

 


Vipavska vina so namenjena vsem, ki v vinu iščejo spoj z naravo, žlahtnostjo in igrivostjo. So nežna, sveža in obenem razkošna. Zadnji hit je sauvignon, vendar: vinske mode se spreminjajo, Vipava ostaja. Neponovljiva kot celotno območje, kjer so vinogradi v veliki večini v bregu, na lapornati zemlji, med krajani imenovani sovdan, obsijani z največ sončnih dni in prebičani z neštetimi sunki burje.

 


Vinska klet Vipava 1894 predstavlja tradicijo in hkrati prihodnost, predvsem pa jo odlikujejo odlična kakovost, tehnološka dovršenost, znanje in enološka inovativnost enologa Uroša Bolčine.

izdelki

blagovne znamke VIPAVA 1894

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.