vinska klet

BATIČ

 

BATIČ

KMETIJA BATIČ leži v Šempasu, kraju v osrčju Vipavske doline, kjer se stikata mediteransko in alpsko podnebje. Obdelujejo 20 hektarjev izjemno gosto sajenih vinogradov: na posameznih legah raste tudi več kot 11.500 trsov na hektar. Območje je svetovno znano po izjemnih vzgonskih vetrovih, ki ustvarjajo idealne razmere za jadralno padalstvo, trto pa branijo pred napadom bolezni. Vinogradniki v sodelovanju s tujimi partnerji razvijajo tehnologijo spodbujanja naravne samozaščite trt, da bi bili vinogradi zdravi tudi brez uporabe tradicionalnih škropiv.

Sami pripravljajo biodinamične pripravke na osnovi preslice, kopriv, rmana in drugih zdravilnih zelišč, s katerimi povečujejo rodovitnost tal in omogočajo trti, da živi v zdravem okolju. Le taka trta daje zdravo grozdje, in vino iz tega grozdja je – zdravilo.
Sledijo tradicionalnim postopkom vinifikacije, značilne za Vipavsko dolino, kar pomeni, da drozgo macerirajo brez nadzorovanja temperature in fermentirajo samo z lastnimi kvasovkami. V kleti uporabljajo sode iz slovenskega hrasta. Številne kletarske postopke (pretoki, stekleničenje) opravijo ob ustreznih luninih menah. 
Vsa vina Batič so si »podobna«: v vseh živi duša Narave

izdelki

blagovne znamke BATIČ

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI