vinska klet

BUŽINEL

 

BUŽINEL

Z vinogadništvom se je začel ukvarjati ded Karlo, oče Cvetko pa je v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja vinsko zgodbo zastavil resneje in prideloval iz svojega grozdja izključno odprta vina.

Pri Bužnelih imajo dolgo vinarsko tradicijo, saj je že leta 1964 nono Karlo s svojim vinom oskrboval kar nekaj gostiln v Ljubljani in Domžalah. Prvo vino so stekleničili leta 1985, leta 1989 pa so s še nekaterimi drugimi briškimi vinarji ustanovili društvo Brajda. Leta 1984 soo začeli graditi klet in jo leta 1998 še razširili in nadgradili z degustacijsko kupolo ter sušilnico za suhe mesnine.

Njihova hišna vina, ki jih pridelujejo na 10 hektarih posestva se odlično dopolnujejo z jedmi, ki jih ponujajo. Ničesar niso prepustili naključju in vsaka kombinacija je skrbno premišljena. V naboru njihovih vin je 6 etiket različnih sort, ki vsa nosijo imena članov družine. Od belih – rebula, cvetko (bivši tokaj), zvrst elvis belo (chardonay, sauvignon in rebula), do rdečih – merlot in cabernet sauvignon. Leta 2012 so prvič ponudili tudi penino Karlo, ki jo pridelujejo po klasični metodi. Pohvalijo pa se lahko tudi s posebnim vinom Ledano iz leta 2009. Ledenim vinom, ki ga je prvič pridelal slovenski primorski vinar.

izdelki

blagovne znamke BUŽINEL

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI