vinska klet

COLJA

 

COLJA

NAJSTAREJŠI ohranjeni pisni zapis o vinogradniški dejavnosti družine Colja sega v leto 1908, ko je takratni gospodar Franc postal član Vinarskega in sadjarskega društva v takratnem Rihembergu, sedanjem Braniku.
Konec osemdesetih let prejšnjega stoletja so se na kmetiji odločili, da se v celoti posvetijo vinogradništvu. Prvo medaljo so prinesli iz Gornje Radgone za cabernet sauvignon 1995, ki je bil prvi ustekleničeni letnik. O delavnosti, vztrajnosti in uspehih pričajo še številna druga prejeta odličja in nagrade tako doma kot v tujini.

Vinska klet Colja se nahaja v Braniški dolini, ob glavni cesti Sežana - Nova Gorica, v zaselku Steske. Vinogradi Colja ležijo na sončnih pobočjih Braniške doline. Zelo rodovitna ilovnata lapornata tla in spajanje sredozemskega in celinskega podnebja pripomorejo k izredni kakovosti vinske trte.
Potrebna je tudi močna volja, vztrajnost in delavnost pridnih rok, brez katerih narava ne bi obrodila najboljšega. V vinogradih Colja je zasajenih 60 % belih in 40 % rdečih sort vinske trte. S tradicionalno vzgojo in manjšo obremenjenostjo vinske trte obdelujejo 6,5 hektarja vinogradov.

Leta 1999 so zgradili novo, sodobno opremljeno kamnito vinsko klet. Mirnim vinom se je pred kratkim pridružila klasična penina Carmi.

izdelki

blagovne znamke COLJA

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI