SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

ČOTAR

 

ČOTAR

DRUŽINSKA KMETIJA ČOTAR z vinogradi, kletjo in hišo leži na zahodu Krasa v Gorjanskem, le kakih 5 kilometrov od morja. Pred dobrimi tremi desetletji so tu za lastno gostilno pridelali prvo vino: teran in kraško belo. Kasneje so ugotovili, da sta obe dejavnosti hkrati prezahtevni, in se posvetili izključno pridelavi vina. Prva vina so ustekleničili leta 1990. Vinogradništvo in kletarstvo danes počasi prehajata v roke naslednje generacije, vina pa še vedno pridelujejo tako, kot so jih naši predniki. So ekološka kmetija in vinograde obdelujejo naravi čim bolj prijazno, enako, povsem naravno, pa poteka tudi kletarjenje. Tu ni hlajenja mošta, kvasovke so zgolj tiste, ki jih ima grozdje, ni encimov, ni filtrov in ne črpalk. V živo skalo vkopana klet z več etažami omogoča, da vino od grozdja do stekleničenja postopoma in le s prostim padom selijo vedno globlje v klet.

Vinogradov, skoraj vseh pridobljenih s krčenjem gozda, rahljanjem kamna in navozom prsti, je za 7,5 hektarja. Imena leg so Pečina, Olarija, Dražna, Dusce, Polje, Kot, Ivanji grad. Kljub gostoti sajenja 7300 trsov na hektar je pridelek majhen, največ 4000 kg na hektar.

Vina se delijo v dve liniji: bela in rdeča Dražna sta zvrsti in ju označuje kamnita roža, vina Čotar, ki jih označuje prstni odtis palca Vasje (bela) ali očeta Branka (rdeča), pa so zorjena dalj časa in povsem avtorska, samosvoja.

izdelki

blagovne znamke ČOTAR

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI