vinska klet

DOPPLER

 

DOPPLER

KMETIJA DOPPLER leži tik ob slovensko-avstrijski državni meji z vinogradi v obeh državah. Nadaljuje izročilo, ki so ga v ta del kozjaških bregov nad dolino Pesnice pred dvema stoletjema zanesli benediktinci iz samostana Admont. Ivan Dopler je leta 1938 prevzel skrb nad upravljanjem njihovega celotnega posestva, ki je obsegalo tudi 38 hektarjev vinogradov.

Ljubezen do trte in kletarsko znanje je uspešno prenesel na hčerko Veroniko Krsnik in vnukinjo Mihaelo, ki so jo pripovedi o vinu tako navduševale, da se je brez pomisleka posvetila širjenju vinske kulture. Skrite sanje, da bo nekoč sama gospodarila z vinogradi, med katerimi je naredila prve korake, so se uresničile leta 2002, ko ji je mati prepustila v upravljanje enega največjih in najlepših slovenskih vinogradov. V tem času so zgradili tudi novo klet, kjer lahko uresničujejo svoje kletarsko znanje.

Vinska hiša je dobila ime po prvem gospodarju. Z njim je za vedno ostala živa njegova ljubezen, spoštovanje do vina in žar, ki ga je znal prenašati na vse okoli sebe. Danes tekajo za Mihaelo po vinogradu hčerke Lina, Lana in Lena, ki se ob opazovanju rasti trt in zorenja grozdja tudi same navdušujejo za svet vinogradništva in vinarstva.

izdelki

blagovne znamke DOPPLER

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI