vinska klet

ERZETIČ

 

ERZETIČ

Zgodba družine Erzetič je že vse od leta 1725 povezana z naravo, vinogradništvom in vinarstvom, predvsem pa z ljubeznijo do Brd in do zemlje. Vsaka generacija ima svojo vizijo, nobena pa ne odstopa od spoštovanja družinskih vrednot, h katerim sodijo delavnost, skupno delo in stalne izboljšave v vinogradu in kleti.
 
Posestvo Erzetič se nahaja v Višnjeviku, kateri je znan kot rojstni kraj Rebule. Rumena Rebula je že dolgo časa sorta, ki nosi zastavo vinorodnih Brd, Črna Rebula ali Pokalca, pa je bila skoraj pozabljena. Vinarstvo Erzetič je prvo v Brdih, ki ponuja obe.
 
V novi podzemni vinski kleti imajo globoko v briško zemljo zakopane velike glinene amfore v velikosti od 360 do 2.500 litrov. Te dopolnjujejo izbor vinskega posodja, namenjenega daljšemu zorenju vin, ki sloni na hrastovih sodih. Pri svežih vinih je pridobivanje pridiha brezčasnosti omejeno na zorenje na finih drožeh v cisternah iz nerjavečega jekla. Stare izkušnje o pretokih in stekleničenju ob pravi luni se prepletajo s sodobnimi spoznanji in najnovejšo opremo, v kateri vino dozoreva po čimbolj naravni poti.

izdelki

blagovne znamke ERZETIČ

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI