vinska klet

FERDINAND

 

FERDINAND

VINSKA KLET FERDINAND se nahaja v vasi Kojsko z vinogradi na severnem obrobju Brd na nadmorski višini od 150 do 300 metrov. Klet nosi ime po družinskem predniku Ferdinandu, ki je preminil v drugi svetovni vojni. Bližina 40 kilometrov oddaljenih Alp in 30 kilometrov oddaljenega morja ustvarja izjemno ugodne klimatske razmere. Poleti so dnevi topli, noči pa razmeroma hladne in prav ta temperaturna nihanja odlično vplivajo na dozorevanje grozdja. Vina so polna, harmonična in sadna obenem. Opočna zemlja daje vinu mineralnost, nadmorska višina pa kislino, kar napravi vina všečna, pitna in zelo trajna.


Prav zaradi vseh teh naravnih danosti se usmerjajo v pridelavo visokokakovostnih vin iz ekološko pridelanega grozdja. V vinogradu uporabljajo le pripravke na osnovi žvepla in bakra ter biocertificiran briketiran hlevski gnoj. Vsi vinogradi so zatravljeni, kar omogoča umirjeno rast in odpravlja potrebo po mineralnih gnojilih.


Usmerjajo se v pridelavo dveh različnih tipov vin. Sveža vina dajejo na tržišče v letu po trgatvi. Pri njih skušajo čimbolj ohraniti tipičnost sort in njihovo svežino. Specifičnost teritorija pa je vodilo vin, pridelanih iz grozdja starejših vinogradov, ki zorijo najprej v hrastovih sodih in ostanejo v kleti še več mesecev po stekleničenju.

izdelki

blagovne znamke FERDINAND

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.