SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

FRELIH

 

FRELIH

Že od leta 1892 
Zgodba vinarjev Frelih se je začela leta 1892, ko je Jožef Frelih nad Šentrupertom kupil propadajoč star vinograd in se mu posvetil z ljubeznijo in vinogradniškim znanjem, ki ga je s sabo prinesel iz njegove rodne Vipave. Njegovo delo sta z nič manjšo zagnanostjo nadaljevala sin France, njegov vnuk Josip in za njim Josipov sin Peter. Vinska klet Frelih danes dosega široko prepoznavnost z vrhunskimi mirnimi vini in peninami, vodita pa jo kar dve Veroniki: žena pokojnega Petra Freliha in njuna hči. 

Vinski posebnež 
Ljubezen in strast do vinarstva, ki se prenašata že več generacij, sta porodili idejo za Cviček od fare, ki ga je Josip Frelih prvič predstavil pred dobrimi tremi desetletji. Z njim je cviček, dotlej zapostavljen slovenski vinski posebnež, končno dobil veljavo in ugled, kakršnega si to prijetno in osvežujoče vino zasluži. 

Izvrstna lega
Slovenski polihistor Janez Vajkard Valvasor v svojem monumentalnem delu Slava vojvodine Krajnske (1689) opiše Šentrupert kot najtoplejšo naselbino na Kranjskem. Ugodna klima, izvrstna lega vinograda Zadraga nad Šentrupertom in znanje, ki se je prenašalo skozi generacije vinarjev Frelih, so danes jamstvo za vrhunske vinske užitke. 

izdelki

blagovne znamke FRELIH

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI