vinska klet

GORIŠKA BRDA

 

GORIŠKA BRDA

ODLIČNA VINA Kleti Brda se rojevajo med očarljivimi vinogradi v osrčju Goriških brd. Poslanstvo ene izmed najbolj prepoznavnih in največjih vinskih hiš v Sloveniji je nadaljevati in še uspešneje soustvarjati večstoletno tradicijo pridelovanja vin. Ta navdušujejo ljubitelje in poznavalce doma in v kar 26-ih deželah po svetu. O tem govorijo tudi mednarodna priznanja.


Klet Brda je nastala leta 1957 kot zadruga in je še danes v 100-odstotni lasti članov. 400 družin upravlja s 1000 hektarji vinogradov. Ti se raztezajo na pol poti med Jadranom in Julijskimi Alpami. Na osnovi prepričanja, da je trajnostna naravnanost edina prava pot, je večina vinogradov vključena v integrirani sistem pridelave. Vinogradniki obdelujejo povprečno nekaj manj kot dva hektarja, zato se lahko predano posvečajo negi vinske trte, kar se odraža v odlični kakovosti grozdja in vina. Kakovost se rodi v vinogradu – to je eno njihovih glavnih vodil.


Delo v vinogradu in v kleti spremlja vrhunsko znanje, ki sloni na spoštovanju naravnih ciklov narave in spremljanju zahtev trga. Vse to zagotavlja kupcu brezkompromisno kakovost vina slovenskega izvora.

izdelki

blagovne znamke GORIŠKA BRDA

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.