vinska klet

GUERILA

 

GUERILA

GUERILA je butična klet na Planini nad Ajdovščino v Vipavski dolini. Njihovi vinogradi se razprostirajo na južnih legah vrhov Planine, na pobočju skoraj 400 metrov nad morjem. Skromna soudanasta zemlja, fliš, skrbno delo v vinogradu in žgoče primorsko sonce rojevajo vrhunsko kakovost. Ker želijo ohraniti zdravo tudi naravo, so se odločili za biološko dinamično pridelavo in za to pridobili certifikat Demeter. Posestvo meri danes 18 hektarjev vinogradov, posajenih pretežno z domačimi belimi sortami (pinela, zelen, rebula, malvazija), nekaj pa je še merlota, barbere in cabernet franca. Letno pridelajo 30.000 steklenic vina.

Zgodba o kakovosti se začenja v vinogradu. Enošparonska vzgoja z nizko obremenitvijo trt daje zdravo in zrelo grozdje, ki obeta. Delo se nadaljuje v vinski kleti z znanjem in prijemi, pridobljenimi v najbolj priznanih svetovnih vinskih deželah.

Poleg sortnih vin z avtohtonima pinelo in zelenom ponujajo predvsem zvrsti in največkrat nagrajeni slovenski rosé. Vina so izrazitega, sortno značilnega sadnega vonja, polnega in zapeljivega okusa, z izrazito svežino in igrivostjo. So v skladju z današnjim načinom življenja, prehranjevalnimi trendi in visokimi zahtevami potrošnika.

izdelki

blagovne znamke GUERILA

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI