vinska klet

GUERILA

 

GUERILA

GUERILA je butična klet na Planini nad Ajdovščino v Vipavski dolini. Njihovi vinogradi se razprostirajo na južnih legah vrhov Planine, na pobočju skoraj 400 metrov nad morjem. Skromna soudanasta zemlja, fliš, skrbno delo v vinogradu in žgoče primorsko sonce rojevajo vrhunsko kakovost. Ker želijo ohraniti zdravo tudi naravo, so se odločili za ekološko kmetovanje in pridobili ustrezni certifikat. Posestvo meri danes 9 hektarjev vinogradov, posajenih pretežno z domačimi belimi sortami (pinela, zelen, rebula), nekaj pa je še merlota, barbere in cabernet sauvignona. Letno pridelajo 30.000 steklenic vina.

Zgodba o kakovosti se začenja v vinogradu. Enošparonska vzgoja z nizko obremenitvijo trt daje zdravo in zrelo grozdje, ki obeta. Delo se nadaljuje v vinski kleti z znanjem in prijemi, pridobljenimi v najbolj priznanih svetovnih vinskih deželah.

Poleg sortnih vin z avtohtonima pinelo in zelenom ponujajo predvsem zvrsti in največkrat nagrajeni slovenski rosé. Vina so izrazitega, sortno značilnega sadnega vonja, polnega in zapeljivega okusa, z izrazito svežino in igrivostjo. So v skladju z današnjim načinom življenja, prehranjevalnimi trendi in visokimi zahtevami potrošnika.

izdelki

blagovne znamke GUERILA

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI