SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

JAKONČIČ

 

JAKONČIČ

VINARSKA TRADICIJA družinske kmetije Jakončič sega v leto 1847, ko sta Mihael in Carolina Jakončič prevzela prve vinograde v vasi Kozana v Goriških Brdih ter tako postavila temelj družinskemu vinarstvu.
Zaveza kakovostni pridelavi grozdja in vina na kmetiji Jakončič je bila in je še vedno primarnega pomena. Le takšen način pridelave v kombinaciji s specifičnimi vinogradniškimi legami je lahko osnova za pridelavo ekstraktnih, mineralno bogatih in strukturnih vin.

Enolično brnenje traktorja tam nekje v brajdi je edini dokaz, da tehnika sme vstopiti v svet, ki sicer gradi na ročnem delu, na tradiciji in znanjih, ki se prenašajo iz roda v rod. Izkušnje starejših usmerjajo neučakanost mladih in na kmetiji so nadvse ponosni, da si starši in otroci delijo skrb za vinograde, kletarjenje in trženje.

Vina se delijo v dve liniji, Jakončič in Carolina. V prvi prevladujejo sveža sortna vina iz mlajših vinogradov, v drugi, ki predpostavlja daljše zorenje v hrastovih sodih, pa je več zvrsti na osnovi grozdja iz starejših vinogradov, klasična penina, vino iz sušenega grozdja, kakor tudi rebula, malvazija in modri pinot.

izdelki

blagovne znamke JAKONČIČ

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI