vinska klet

PUKLAVEC FAMILY WINES

 

PUKLAVEC FAMILY WINES

Vinarstvo je del tradicije družine Puklavec že od leta 1934, ko je Martin Puklavec prevzel položaj tajnika vinarske zadruge v Jeruzalemu - Ormožu in kmalu postal gonilna sila pri gradnji kleti, ki jo poznamo danes. S svojim inovativnim vodstvom je Martin Puklavec odigral pomembno vlogo pri razvoju te regije v eno najboljših vinorodnih regij na svetu.

Leta 2009 je Martinov sin Vladimir Puklavec ustanovil podjetje P&F (Puklovec and Friends) in kupil kleti v Ormožu in Ljutomeru. Skupaj z družino je začel uresničevati očetovo vizijo: pridelovati najboljše vino. Odločitev za integrirano pridelavo je bila samoumevna. Številne nagrade, ki so jih prejeli v sorazmerno kratkem času, dokazujejo, da so na pravi poti. Stebri kakovosti so mati narava, zavzeto delo kmetov in smotrna izraba možnosti, ki jih ponuja moderna tehnologija. Z vodenimi postopki fermentacije vokolju brez kisika so uspeli zmanjšati uporabo žveplovega sulfita na petino običajne količine.

Nadgradnja vsega dosedanjega dela so vina Gomila, poimenovana po prečudoviti severovzhodni pokrajini Slovenije, ki v zadnjem času doživlja velik razcvet. Gomila ponuja izvrstna vina, pridelana iz najboljšega grozdja – grozdja, ki ga še vedno obirajo ročno. Vina Gomila so namenjena izključno prodaji v gostinstvu.

izdelki

blagovne znamke PUKLAVEC FAMILY WINES

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI