vinska klet

JOANNES PROTNER

 

JOANNES PROTNER

POSESTVO HIŠA JOANNES PROTNER spada med večje družinske kmetije, kjer se ukvarjajo z vinogradništvom in turistično dejavnostjo. Klet Joannes se nahaja samo nekaj kilometrov iz središča Maribora, na Mariborski vinski cesti, s čudovitim razgledom po Dravski dolini in na hribovje Pohorja z znanim smučarskim središčem. Več kot dve stoletji staro vinsko klet so leta 1999 razširili in opremili s sodobno vinarsko opremo. Sveža vina zorijo v sodih iz nerjavnega jekla in so na tržišču že po šestih mesecih. Zrelejša vina Joannes zorijo v hrastovih sodih najmanj šest mesecev, nekatera od njih gredo na trg šele po dveh letih ali več.

K hiši spadajo trije kompleksi vinogradov. Za Vodole (4 hektarji) so značilna ilovnata tla z nekaj laporja in 20 % naklon proti jugu in jugozahodu. Tam uspevajo zeleni silvanec, sauvignon, beli pinot, sivi pinot, modri pinot, chardonnay in rizvanec. Šempetrska gorca (3 hektarji) je na eminentni legi, tla so lapornata, naklon je 45 % proti jugu. Tam uspevajo renski rizling, rumeni muškat in šipon. Celestrina (2 hektarja) ima 30 % naklon proti jugovzhodu in lapornata tla, primerna za renski rizling.
Veliko vin Protnerjeve hiše Joannes se ponaša z medaljami na mednarodnih sejmih in ocenjevanjih (Decanter, Ljubljana, Gornja Radgona, Chardonnay du Monde, AWC).

izdelki

blagovne znamke JOANNES PROTNER

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI