vinska klet

KABAJ

 

KABAJ

Domačija Kabaj Morel leži v vasi Šlovrenc in je obdana z vinogradi. Klet ima tri dele: klasični del z velikimi hrastovimi sodi in jekleno posodo za vinifikacijo in tipizacijo vina, obokano klet z izvirom vode s stalno temperaturo in vlago za francoske barrique sodčke ter manj običajno klet, v kateri je v zemljo vkopanih devet 3500-literskih posod (kvevri) iz gruzijske gline, izdelanih v gruzijski vasi Imereti. Vsa vina najmanj eno leto zorijo v francoskih sodčkih, nato pa še več mesecev v steklenicah.

Jean Michel Morel bela vina macerira najmanj en dan, rebulo, belo briško kraljico, pa približno 30 dni. Na ta način se vino strukturira s sadnostjo (predvsem z zanjo značilno vinsko cvetico in okusom po grozdju), mineralnostjo in tipično zlato barvo.

Rebula skozi leta v steklenici raste, se uravnovesi in postane žametasta. Ob vinu Amfora rebula najbolj temeljito in učinkovito predstavlja podobo domačije Kabaj, njihov pogled na vino in spoštljiv odnos do pridelave ob upoštevanju zgodovinskih in naravni danosti.

Kabajevi na dveh legah v Brdih (Šlovrenc, Belo) obdelujejo 12 hektarjev vinogradov, kjer je zasajenih 55.000 trt.

izdelki

blagovne znamke KABAJ

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.