SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

KARAKTER GIN

 

KARAKTER GIN

Destilarna Karakter so trije Bohinjci, prijatelji že od otroštva. Leta skupnega odraščanja in raziskovanja so jih povezala v dobro delujočo ekipo, ki je lačno iskala projekt, v katerega bi lahko usmerila svojo energijo. Vse je privlačila craft scena na splošno, nekaj časa so razmišljali tudi o ustanovitvi pivovarne, vendar pa so se zaradi prenasičenosti trga s slednjimi na koncu vseeno odločili za izdelavo žganih pijač in investirali v destilacijski kotel.

Prva izbira je bil že v samem začeku gin. Nekaj je k temu pripomogel dokaj preprost postopek destilacije, vendar pa je ta imela še eno, zelo pomembno prednost – dopušča veliko prostora za eksperimentiranje in kreativnost pri izbiri sestavin.

Cilj namreč ni bil ustvariti tipičnega/klasičnega gina, vendar jih je – tudi zaradi naših poklicnih ozadij – zanimalo, kako se večplastnost in kompleksnost te pijače lahko izrazita in zaokrožita tudi z dodajanjem sestavin, ki se med pridelavo gina navadno ne uporabljajo. Rezultati poskusov se kažejo v končnem izdelku: dodobra premišljeni in skrbno pripravljeni kombinaciji zelišč in začimb, ki je ne boste zlahka pozabili. Gin je drzen, svež, mamljiv, neukrotljiv. Ta gin ima karakter.
KARAKTER DRY GIN
Pri vsakem ginu govorimo o treh ključnih zaznavnih komponentah: aromi, okusu in zaključku. Odvisni so od kombinacije sestavin, ki so bile uporabljene pri destilaciji. Da bi našli popolno ravnovesje, so se močno poglobili v poznavanje zelišč, začimb in ostalih aromatov. Drzno, a skrbno so dali priložnost širokem spektru najrazličnejših naravnih sestavin, s katerimi bi obogatili gin – tudi takšnim, ki se načeloma ne uporabljajo v pridelavi gina.

Gin se od ostalih razlikuje tudi po kombiniranemu načinu destilacije oz. tehnike priprave zelišč. Za kar najbolj optimalen rezultat so se posluževali treh tehnik: maceracije, destilacije z vključenimi zelišči in perkolacije. S kombinacijo le teh in prej omenjenim izbranim naborom aromatov, so dosegli edinstven, harmoničen sestav komponent.

AROMA: Saden in svež, kompleksen in zeliščen, umirjena aroma po brinju, z zemeljskim zaključkom.
OKUS: Prijeten, uravnotežen, zeliščen in rahlo pikanten, z dolgim sadnim in rahlo sladkim zaključkom.
ZAKLJUČEK: Saden, topel in rahlo sladek, dolgotrajen pookus.

Vse tri skupaj dajejo ginu posebno večplastnost arome in okusa ter neverjetno sadnost in svežino, ki vas ne bodo pustile ravnodušnih.

izdelki

blagovne znamke KARAKTER GIN

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI