SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

LISJAK

 

LISJAK

Kmetija Lisjak, po domače Ivančevi, se že vrsto let ukvarja s sadjarstvom in vinogradništvom. Prvi zapisi o kmetiji segajo v leto 1730. Iz roda v rod so si Ivančevi predajali izkušnje in ljubezen do slovenske zemlje. Čeprav pot ni bila vedno lahka, so združili moči in sprejeli nove izzive. Tako so ohranili tradicijo in omogočili rast kmetije. Vinogradniško izročilo danes nadaljujeta Radivoj Lisjak in njegov nečak Matej Žabar.

Kmetija obsega nekaj več kot 25 hektarjev, od tega je kar 11 hektarjev vinogradov, ki jih vsako leto obnavljajo. Trte rastejo na lapornatih tleh, na odličnih južnih legah. Rdeča vina (merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc in barbera) zorijo v velikih lesenih sodih, bela vina (beli pinot, sivi pinot, chardonnay, sauvignon, rebula in rumeni muškat) pa v sodih iz nerjavnega jekla. Pri belih vinih so posebej ponosni na trti žlahtne dediščine Vipavske doline – pinelo in zelen. Od leta 2008 pridelujejo tudi penino po klasični metodi.
Vizija vinarstva Lisjak je usmerjena v ohranitev tradicije, iskanje novih načinov gojenja vinske trte in pridelave vina za še višjo kakovost žlahtne kapljice.

izdelki

blagovne znamke LISJAK

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI