vinska klet

LJUTOMERČAN

 

LJUTOMERČAN

Vina Ljutomerčan so pridelana na terasastih vinogradih Ljutomersko-Ormoških goric, kjer grozdje še vedno obiramo ročno. Tradicionalna vina, priljubljena pri mnogih generacijah, se priležejo po napornem dnevu in polepšajo druženja s prijatelji ob različnih priložnostih. So izrazito pitna in sveža. Iskrena in preprosta… enostavno naša!
Prlekija je znana predvsem po gostoljubnosti domačinov, pristni prleški kulinariki ter vrhunskih vinih. Vinorodni podokoliš Ljutomer-Ormož v podravski deželi nudi idealne pogoje za pridelavo belih vin, ki slovijo po svoji odličnosti. Zdaj lahko razumete, zakaj so vina iz naše regije prejela že toliko mednarodnih priznanj.
V tem severovzhodnem delu Slovenije so se z vinarstvom ukvarjali že davno pred prihodom Rimljanov. Legenda pravi, da so se križarji na poti v Sveto deželo tu ustavili na najlepšem hribu, da bi si odpočili. Sprejeli so jih gostoljubni domačini, ki so jim ponudili božansko dobro vino, in križarji so se odločili, da ostanejo kar tam. Vas, ki so jo poimenovali Jeruzalem, še danes velja za nepozaben kraj s čudovitimi razgledi na okoliške vinograde.

izdelki

blagovne znamke LJUTOMERČAN

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI