vinska klet

M. Chapoutier

 

M. Chapoutier

Michel Chapoutier je eden izmed najbolj cenjenih vinarjev v Franciji. Odkar je leta 1990 pri 26 letih prevzel družinsko podjetje, je klet spremenil v vodilno klet v dolini Rena.

Michel združuje moderen in tradicionalen način kletarstva – krmari med biodinamično pridelavo vin ter hkrati širi poslovanje po vsem svetu in eksperimentira z inovativnimi tehnikami vinarstva.

 Ta njegova nemirna energija in brezpogojna zavezanost h kakovosti mu je prinesla izjemen uspeh. Samo v letu 2003 so vina M. Chapoutier zbrala 89 ocen, kjer so prejela več kot 90 točk, ter 13 ocen s kar 100 točkami kot tudi priznanja v najbolj cenjenih tujih publikacijah vključno z The Wine Advocate, Wine Spectator, International Wine Cellar, Wine & Spirits, and Wine Enthusiast.

Od leta 1996 vse etikete M. Chapoutier vsebujejo informacije o vinu, ki so napisane v brajici. Na ta način se je poklonil Mauriceu Monierju de la Sizeranneju, izumitelju prve skrajšanje različice braillove pisave in ustanovitelju združenja Valentin Haüy.

izdelki

blagovne znamke M. Chapoutier

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI