vinska klet

MONTEROSSO

 

MONTEROSSO

Zgodba o blagovni znamki Monte Rosso se je začela pred desetimi leti na posestvu v hrvaški Istri, ki se nahaja v vasici Crveni Vrh blizu Savudrije in po katerem nosi blagovna znamka tudi ime. Danes se na 65 hektarjih posestva nahajajo vinske trte dveh sort, nasadi oljčnih dreves različnih sort, in 2.000 dreves češenj, 600 fig in 650 mandljev. Posest je letos odprla vrata tudi za obiskovalce, ki si želijo sprostitve v pristni istrski naravi, saj jim je tam sedaj na voljo prostor za piknik, ki bo pa kmalu zrastel v pravo istrsko konobo.
Idejna očeta in upravitelja posestva Davor Dubokovič in Uroš Gorjanc, pravita: »Zadovoljna sva, da sva ne glede na težke začetne razmere in nasprotovanja, vedno verjela v najino idejo in pozabljeno posestvo s pomočjo vrhunskih strokovnjakov in poznavalcev teritorija preoblikovala v pravi istrski raj, kjer se sedaj bohotijo trte in oljke. Naš trud in zavzetost k odličnosti se sedaj kaže tudi v prejetih priznanjih za ekstra deviško oljčno olje: srebrno priznanje na razstavi Vinistra, srebrna medalja na razstavi v New Yorku, zlata v Španiji in zlato priznanje na enemu najstarejših sejmov oljčnega olja, v slikoviti vasi Krasica blizu Buj.«
Lani so pridelali 2000 litrov ekstra deviškega oljčnega olja Monte Rosso iz selekcije skrbno izbranih sort oljk; Istrske Belice, Leccina, Pendolina, Maurina, Ascolana in Picholina. 14 tisoč oljk raste na tveganem vremenskem območju, kar jih dela še bolj kakovostne, na mešanici rdeče in bele zemlje, ki je bogata z apnencem, z edinstveno mikroklimo, ki je precej suha in vetrovna, kar omogoča zdravo rast oljk. Zdrave oljke obrodijo zdrave sadove, z minerali izjemno bogata zemlja pa omogoči da se iz oljk stisne zares samo najboljše, na daleč znano istrsko zeleno zlato. Čisti okus oljčnega olja, zelo saden in zelen, s pričakovano umirjeno grenkobo in prijetno pikantnostjo, je vse kar predstavlja Monte Rosso. Tega pa se ne sme jemati kot samoumevno, ker je vsak element od začetka do konca potrebno predvideti. Zemlja, mikroklima, izbira sort oljk, delo v nasadu skozi leto, pravočasno obiranje in predelava v nekaj urah v skrbno izbrani oljarni, stekleničenje in pravi zamašek; vse to skupaj je Monte Rosso ekstra deviško oljčno olje.
Po večletnem trudu jim je bila lani narava naklonjena in lahko se pohvalijo tudi s prvo uspešno trgatvijo malvazije. Malvazija Monte Rosso je bila proizvedena pri slovensko zamejskem vinarju, ki slovi po naravnih vinih. Je umirjeno sadna na nosu ter zelo igriva in čista v ustih, s prijetno sladkasto noto, ki jo čutimo na jeziku. Na koncu pokaže še svojo pravo moč in potencial z dolgim in polnim po okusom. Odlično ponazori okolje iz katerega prihaja, kjer slani morski zrak, burja in morski vetrovi, močno mediteransko sonce ter mešanica istrske rdeče zemlje, polne mineralov in v manjšem delu bele zemlje, ki vinu daje bolj elegantno in umirjeno noto, omogočajo da se iz grozdja ustvari vino, ki se ga lahko pije čez celo leto, ne glede na priložnosti. Z lahkoto se ga kombinira s hrano, predvsem morsko in/ali lažjo kontinentalno hrano, lahko pa se ga pije tudi samostojno, kar mu daje dodatno dimenzijo.

izdelki

blagovne znamke MONTEROSSO

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI