SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

MOVIA

 

MOVIA

Posestvo Movia obstaja od leta 1700 in je s poroko leta 1820 postalo last družine Kristančič. Danes obsega 24 hektarjev vinogradov, od tega je polovica na italijanski strani Brd. Na svetovnem vinskem trgu je Movia sinonim za vina, ki navdušujejo z izrazitim značajem in izjemno eleganco, njihov »oče« Aleš Kristančič pa trdi, da je Movia tudi način življenja.

Zvestoba vinogradniški tradiciji često presega okvire splošno sprejetih enoloških praks in pride najbolj do izraza pri največjih hišnih posebnežih, zato pa tudi ljubljenčkih, mirnih Lunarjih in penečih Purih. To so vina brez dodanih sulfitov, saj jim prisotnost droži zagotavlja trajno zaščito, kar seveda zahteva, še zlasti pri penečem vinu, prav poseben postopek odpiranja. Nagrada je zadovoljstvo, ki ga sicer poznajo zgolj kletarji, ko se ob degoržiranju pristen vonj droži razširi po prostoru.

Vstopno linijo v svet vin Movia predstavlja vina posebnih leg (Gredič, Turno), ki že usmerijo pivca k vinom osrednje blagovne znamke, v svet Movie s črno etiketo. To so vina, ki so polno dozorela že v kleti, čeprav se njihova najboljša leta šele začenjajo.

Izbor vin dopolnjuje vino iz sušenega grozdja Esenca, paleto pridelkov na osnovi grozdja pa še domače žganje, tropinovec.

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI