vinska klet

Pra-VinO

 

Pra-VinO

Družinsko posestvo Čurin-Praprotnik leži na severovzhodu Slovenije, med Ormožem in Ljutomerom. Vinogradništvo je edini vir dohodka, zato si vsak družinski član po svojih najboljših močeh prizadeva, da to tradicijo nadaljuje in jo prenaša iz roda v rod.

Vzgoja vinske trte je strokovna, z nizko obremenitvijo, grozdje puščajo zoreti do maksimalne zrelosti. Prepričani so, da so vina iz zdravega in nepreobremenjenega trsa polna, bogata z ekstrakti in okusi. Letno pridelajo približno 40.000 litrov, kar je manj kot liter po trsu.

Kletarjenje poteka v treh linijah. Osnova so sveža klasična vrhunska buteljčna vina, negovana v sodih iz nerjavnega jekla. So sortna, razpoznavna, pridelana po klasični metodi kletarjenja z minimalnim sulfitom in brez kemičnih ter bioloških posegov. Sledijo posebna vina, negovana v hrastu tudi do pet let, in predikatna vina – izbor, jagodni izbor, ledeno vino in suhi jagodni izbor. Vina, negovana v lesenih sodih, pa prihajajo na tržišče večinoma brez filtriranja ali zelo nežno filtrirana, kar se odraža v bogastvu okusa in elegance.

izdelki

blagovne znamke Pra-VinO

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI