vinska klet

PRUS

 

PRUS

Domačija Prus s Krmačine pri Metliki izžareva vedrino prijetnega življenjskega utripa. Tri generacije pod eno streho simbolizirajo vinogradniško tradicijo družine. Že pokojni stari oče, ki ni imel toliko vinograda, kot ga imajo danes, je bil član soseske zidanice Drašiči, edinstvene oblike vaške samopomoči v obliki vinske banke.

Grozdje za Prusova vina zori v vinskih goricah Krmačina, Repica, Vidošiči, Kamenica in na drugih sončnih belokranjskih legah, kjer pogled sega vse do cerkve sv. Lovrenca na Vivodini, ki je že onkraj državne meje. Na Prusovi kmetiji pridelujejo vse kategorije vin: od mirnih vin rednih trgatev do penine in tja do predikatov, za katera so prejeli številne zlate in velike zlate medalje, pa tudi šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma in v tujini. Hišna posebnost je slamno vino – vino iz sušenega grozdja.

V letu 2009 so slavnostno odprli sodobno novo vinsko klet z zmogljivostjo za shranjevanje 200.000 litrov vina, ki omogoča lažje delo in prispeva k boljši tehnologiji pri pridelavi odličnih vin.

izdelki

blagovne znamke PRUS

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI