vinska klet

PULLUS - PTUJSKA KLET

 

PULLUS - PTUJSKA KLET

Ptujska klet je moderna in prepoznavna vinska klet z bogato tradicijo. Potrošnikom ponuja vino, ki ustreza prehrambnim navadam in izžareva značilnosti okolja, iz katerega izhaja, torej okus Ptuja, Haloz, Štajerske in Slovenije. Vinogradi Ptujske kleti so posejani po približno 400 hektarjih gričev Haloz in srednjih Slovenskih Goric. Letno donegujejo od 1,2 do 1,7 milijona litrov vina, od tega 85 odstotkov belega. Sortna zastopanost je široka. V različnih steklenicah in pod različnimi blagovnimi znamkami najdejo prostor sauvignon, laški rizling, zeleni silvanec, šipon, beli in sivi pinot, chardonnay, renski rizling, rumeni muškat, muškat otonel in traminec. Barve rdečih vin zastopajo modri pinot, modra frankinja, zweigelt in žametna črnina.

Bogata tradicija sega v čase rimskega cesarstva, steklenice v vinskem arhivu pa tudi že imajo častitljivo starost. Poleg najboljšega med najboljšimi vinskimi letniki je v njej skrbno varovan poseben vinski zaklad, najstarejše slovensko vino, Zlata trta iz leta 1917.

Vina Ptujske kleti so poznana pod imeni treh blagovnih znamk: Pullus, Haložan in Pinky Chick. Pullus je od svojega začetka leta 2007 determiniran kot zmagovalec okusov, kar neprestano dokazuje – najprej med potrošniki, ker je zanesljiva izbira za ljubitelje izvrstnih vin, potem pa še med stroko, kjer vztrajno prepričuje na mnogih tekmovanjih doma in po svetu

izdelki

blagovne znamke PULLUS - PTUJSKA KLET

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI