vinska klet

RADGONSKE GORICE

 

RADGONSKE GORICE

Podjetje Radgonske gorice Gornja Radgona d. d. je priznani proizvajalec vrhunskih vin in penin. Vino pridelujejo iz grozdja, ki raste v vinogradih, zasajenih na prisojnih legah dela Slovenskih goric med rekama Ščavnico in Muro, na stičišču predalpske in panonske klime, kar daje vinu vrhunsko kakovost in posebno svežino.

Sortna paleta je zelo pestra, od ranine, ki je tu našla domovinsko pravico, do traminca, sauvignona, sivega pinota, modrega pinota in chardonnayja, ki je osnovno vino za Zlato radgonsko penino, najstarejšo in največkrat nagrajeno penino v Sloveniji.

Steklenice Zlate radgonske penine zorijo na posebnih stojalih v edinstveni Kleti pod skalo. V Kleti pod rimskim kolesom je vgrajeno rimsko kolo, ki skupaj s sončno svetlobo, ki pronica skozenj, simbolizira razvoj vinarstva in peničarstva v Radgonskih goricah; tu hranijo nekatere posebej dragocene letnike arhivskih penin. Vsakega obiskovalca bo nedvomno očarala tudi Klet pod slapom, kjer slap nežno polzi iz skale grajskega hriba in ustvarja čarobno vzdušje, s čimer postane pokušnja vin in penin posebno doživetje.

izdelki

blagovne znamke RADGONSKE GORICE

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI