SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

SANTOMAS

 

SANTOMAS

Blagovna znamka Santomas je nastala leta 1997 po zamisli Ludvika Nazarija Glavine, ki je v knjigi Topographie de tous les vignobles connues (Antoine André Jullien, Pariz, 1832, 4. izdaja) našel zapis, da med najbolj znana vina iz okolice Kopra spadajo vina z imenom Santomas. Po avtorjevem pričevanju naj bi bila prijetnega okusa in zelo pitna.

Danes je na kmetiji moderna vinska klet z degustacijskim prostorom, enološkim laboratorijem, skladiščem vina in vinsko banko. Zgrajena je po priporočilu krajinskih arhitektov v skladu z nenapisanimi zakoni o arhitekturni ustreznosti objektov na področju Slovenske Istre. Letno napolnijo približno 80.000 buteljk, ob izjemnih letnikih tudi 144 rehoboamov, v katerih nato zori najboljše vino kleti Santomas: Grande cuvée.

Poslanstvo blagovne znamke Santomas je povečanje prepoznavnosti prostora Slovenske Istre kot domovine srčnih ljudi, deviškega oljčnega olja in vrhunskega vina. Najbolj se posvečajo pridelavi avtohtonih sort refošk in istrska malvazija, ki se lepo prilegata k domačim istrskim ribjim in mesnim kulinaričnim specialitetam. Blagovna znamka Santomas je jasno ločena na dve liniji vrhunskih vin, med katerimi lahko vsak najde vino, ki mu bo polepšalo dan ali večer, obed ali prijetno druženje.

izdelki

blagovne znamke SANTOMAS

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI