vinska klet

SIMČIČ MARJAN

 

SIMČIČ MARJAN

DOMAČIJA s kletjo se nahaja v majhni briški vasici Ceglo v Goriških brdih, tik ob meji Slovenije z Italijo. Izjemne lege tako starih kot novih vinogradov se razprostirajo na obeh straneh meje in omogočajo pridelavo 90.000 steklenic z briškim terroirjem podpisanih vin.


Zahvaljujoč briški vztrajnosti in stalni izjemni kvaliteti so bili v zadnjih letih kot vodilni predstavniki regije redno povabljeni v ožji izbor vin najelitnejših mednarodnih vinskih revij. Konfiguracija briških gričev jim omogoča razpoznavno pestrost sort in širok izbor vin. Klasična vina z belo etiketo zorijo v posodah iz nerjavnega jekla, so skrbno pridelana, sveža, igriva, a ne preveč zahtevna, in že po enem letu primerna za pitje. Vina z oznako Selekcija so kompleksnejša, pridelana iz odbranega grozdja starejših vinogradov in zorijo v različno velikih hrastovih sodih. Najprestižnejša linija vin je Opoka, pridelana le v najboljših letnikih. To so vina z avtorskim podpisom Marjana Simčiča, ki morajo po dolgem zorenju počivati v kleti še vsaj sedem mesecev po stekleničenju. Zaznamuje jih mineralnost, prefinjenost, kompleksnost, zrelost, eleganca. Vsa vina linij Selekcija in Opoka so nefiltrirana.


Poseben dragulj je sladko vino Leonardo, pridelano iz sušenega grozdja rebule, ki na mednarodnih ocenjevanjih že vrsto let pobira najvišja priznanja.

izdelki

blagovne znamke SIMČIČ MARJAN

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.