vinska klet

ŠTURM

 

ŠTURM

VINOGRADNIŠKA ZGODBA družine Šturm se začenja leta 1968, ko je Otmar Šturm starejši zasadil prve trte v vinogradu pod Sveto Ano. Leta 1992 je vajeti vzel v roke njegov sin Otmar mlajši, ki je leta 1999 tam zgradil sodobno klet.

Šturmovi so od samega začetka premikali meje. Mimo pravilnikov so sadili sorte, ki so – prav po njihovi zaslugi – postale steber današnjega belokranjskega vinogradništva. Rumeni muškat, ki še nedavno tega ni bil niti na seznamu dovoljenih sort okoliša, je po njihovih uspehih postal priporočena sorta, dišeči traminec pa je zaenkrat med dovoljenimi. Naslednji korak predstavlja »izzivanje« usode, torej vremenskih razmer in pravilnikov, s cabernet sauvignonom, čeprav se zavedajo, da se vremenske razmere še niso toliko spremenile, da bi lahko trsi bordojske sorte v Beli Krajini dajali prepričljiva rdeča vina. To mesto pripada modri frankinji.

Danes obdelujejo osem hektarjev lastnih ali najetih vinogradov, vendar raje kot o površinah govorijo o številu trt – teh imajo 30.000. Sveža vina iz mlajših vinogradov prihajajo na trg z belo etiketo, vina iz starejših vinogradov in z najboljših leg, ki zorijo v lesu, označuje modra, tretjo linijo pa predstavljajo predikatna vina z umetniškimi deli na etiketi. Kot velikim zagovornikom tradicije jim niso tuja niti bela vina s podaljšano maceracijo (črna etiketa), široko paleto vin pa zaključuje klasična penina Ana.

izdelki

blagovne znamke ŠTURM

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.