vinska klet

TILIA ESTATE

 

TILIA ESTATE

POSESTVO TILIA je zasebna vinska klet družine Melite in Matjaža Lemut, ki sta svojo lastno vinarsko pot začela leta 1992 z nakupom kmetije. Oba sta univerzitetno izobražena (agronom in enologinja) in z mednarodnimi izkušnjami, ki sta si jih nabirala zlasti v Švici in Kaliforniji.

 


Posestvo leži v zgornji Vipavski dolini. Z blagovno znamko Tilia (latinsko ime rodu lip) se prvič pojavita na trgu leta 1997 s pridelkom letnika 1996. Letna proizvodnja je 45.000 steklenic, razdeljenih v tri linije: sončna Tilia Estate za sveža, letna in mladostna sortna vina, Tilia Estate s črno etiketo za zrelejša sortna vina in zvrsti, negovane v hrastovih sodih, in Tilia Estate z belo etiketo za posebno izbrana vina bogatejših letnikov (premium whites), zorjena v najboljših francoskih hrastovih sodih.

 


Leta 2015 so osrednjo usmeritev posestva izpostavili z novim sloganom Tilia – Hiša pinotov, saj lege njunih vinogradov omogočajo pridelavo vin, ki očarajo tudi največje poznavalce in ljubitelje tako sivega kot modrega pinota.

izdelki

blagovne znamke TILIA ESTATE

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.