vinska klet

VERUS

 

VERUS

Klet Verus vinogradi so v letu 2007 ustanovili trije vinogradniki in prijatelji, Rajko Žličar, Danilo Šnajder in Božidar Grabovac. Vsi so diplomirani inženirji agronomije z veliko izkušnjami v panogi. Izhajajo iz vinogradniških družin z dolgoletno tradicijo.
Verusovi vinogradi se razprostirajo na najboljših legah Jeruzalemskih goric: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Presika, Ivanjkovci, Brebrovnik. Pridelava poteka po načelih integrirane pridelave. Gojijo predvsem bele sorte (sauvignon, šipon, sivi pinot, renski rizling, chardonnay in rumeni muškat), od leta 2009 pa tudi modri pinot.

Vinska klet je sodobno opremljena, nahaja se v središču Ormoža v prostorih nekdanje pekarne in ponuja odlične razmere za kletarjenje. Pridelati želijo harmonična, polna in zrela vina, ki jasno izražajo lastnosti vinorodnega okoliša, sorte in letnika.

Vina so postala priljubljena in so odlično sprejeta tako pri ljubiteljih kot pri vinskih kritikih doma in po svetu. Verus danes dve tretjini steklenic izvozi v 20 držav sveta.

izdelki

blagovne znamke VERUS

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI