SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

VINAKOPER

 

VINAKOPER

Nastanek kleti Vinakoper sega v leto 1947. Od takrat se je podjetje večkrat preoblikovalo in je danes družba z omejeno odgovornostjo, vpeta v lokalno okolje Slovenske Istre in mediteransko odprta navzven.
S skoraj 600 hektarji lastnih vinogradov je klet Vinakoper med največjimi slovenskimi pridelovalci. Na različnih legah, ki segajo od Jadranskega morja do istrskega zaledja, zelo uspešno gojijo avtohtone sorte refošk, malvazijo in rumeni muškat, zavidljivo kakovost pa dosegajo tudi z mednarodnimi sortami, kot so chardonnay, sivi pinot, merlot, cabernet sauvignon in shiraz.

Skoraj vsa vina pridejo na trg ustekleničena. Med njimi izstopajo rdeča, ki predstavljajo kar 70 odstotkov vseh. Ponudba obsega veliko izbiro sortnih vin in zvrsti, med katera sodijo kakovostna vina iz linije Okusi Istre, po vrhunski kakovosti pa najbolj izstopajo vina iz gastronomske linije Capris, namenjena prodajnemu sistemu horeca, in najprestižnejša vina iz linije Capo d’Istria, ki popolnost dosežejo z zorenjem v hrastovih sodih.

Klet Vinakoper, v kateri se bohoti eden izmed največjih lesenih hrastovih sodov v Evropi, je odprta tudi za obiskovalce, ki lahko v Hiši refoška spoznajo veličastno zgodovino kralja rdečih vin – z imenom Rex Fuscus.

izdelki

blagovne znamke VINAKOPER

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI