vinska klet

ZLATI GRIČ

 

ZLATI GRIČ

Družba Zlati grič d.o.o. domuje v Slovenskih Konjicah na prvih obronkih Zreškega Pohorja. Glavna dejavnost je vinogradništvo in vinarstvo, ki predstavlja krovno blagovno znamko družbe. Posestvo obsega 75 hektarjev vinogradov, obdelovanih na naravi prijazen način, ki s čudovito vinogradniško veduto ohranjajo 800-letno tradicijo pridelave grozdja. Med belimi sortami kraljujeta renski in laški rizling, med rdečimi pa modra frankinja. Letno pridelajo okrog 550 ton grozdja.

V osrčju vinogradov je zgrajena ena najsodobnejših vinskih kleti v regiji s kapaciteto 1,3 milijona litrov, ki je v celoti vkopana v zemljo, strehe pa so zatravljene in zasajene. V naravi so vidni le posamezni fasadni elementi, ki se izvirno vključujejo v vinogradniško krajino. Večji del vinske kleti predstavljajo klimatizirane posode iz nerjavnega jekla, manjši del pa lesena posoda v reprezentančnem delu kleti ob degustacijski dvorani.

Med osnovnimi vini prevladuje polsuha zvrst Konjičan, v beli buteljčni liniji pa vina, ki jih odlikujejo sortnost, sadnost in svežina. Najbolj prepoznavna polnitev je polsuhi renski rizling, med suhimi vini pa predvsem sauvignon, sivi pinot in rosé. Po klasični metodi pridelane penine so posebne in neponovljive, saj zorenje poteka za debelimi zidovi temačne kleti najstarejše kartuzije v Evropi – Žičke kartuzije.

izdelki

blagovne znamke ZLATI GRIČ

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI