SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Novice

ABERLOUR - Izredno priljubljen in primeren za sodobni slog življenja

Izredno priljubljen in primeren za sodobni slog življenja

Z legendami in dramatičnimi kulisami višavja Ben Rinnes obkrožena vasica Aberlour leži v samem središču regije Speyside, kjer je v 19. stoletju James Fleming, sin lokalnega kmeta, uresničil svoje dolgoletne sanje in na tej mistični lokaciji postavil svojo lastno destilarno. Destilarna Aberlour je še danes znana po odličnih viskijih, ki se starajo v ročno izbranih bourbonovih in olorosovih sodih. Ti dajo viskiju note sladke vanilje ali začinjene sadne okuse in zlato jantarjevo barvo. Na tem posebnem mestu se tako bogastvo narave združi s strastjo človeka in trdim delom v edinstvenih in večplastnih eno sladnih viskijih.

Aberlour viski je vedno dobra izbira, saj gre za enega najbolj cenjenih maltov Speysida, ki so lažji in slajši od ostalih škotskih viskijev. 

Aberlour 12

Je krasen primer, kako dvojno staranje omehča svež citrusov značaj surovega destilata Aberlour. Viski namreč dvojno starajo v dveh tipih sodov, in sicer v šerijevih sodih in sodih iz evropskega hrasta. Ta kombinacija zagotavlja umirjeno uravnoteženost okusov in zlato jantarjevo barvo. Rezultat je viski uravnoteženega, bogatega in sadnega okusa z notami božičnih začimb. Ta priljubljena pijača že vrsto let pobira nagrade in priznanja na različnih mednarodnih tekmovanjih, kot na primer The Scotch Whisky Masters, International Wine & Spirit Competition, International Spirits Challenge idr.

Aberlour 14

Škotski viski Aberlour 14 je zorjen v šeri sodih. Njegovo staranje traja 14 let, kar je razvidno tudi iz imena.

Viski slovi po bogati mešanici okusov – od temne čokolade s pridihom janeža, kakava, medu, sadja, citrusov in vse do vanilije. Intenzivna in hkrati uravnotežena kombinacija arom ne bo razočarala niti najbolj zahtevnih pivcev. Kremasto sladek okus se nežno prepleta z notami blagih začimb, oreščkov in ingverja. Rezultat je viski raznolikih odtenkov z blagim zaključkom tobaka. Mednarodno priljubljen Aberlour 14 je prejemnik številnih nagrad in priznanj za svojo odličnost. Navdušil bo predvsem sladokusce, ki prisegajo na kakovost in dolgotrajno staranje viskija.


Aberlour A’bunadh

Aberlour A'bunadh je zvest svojemu imenu, ki v galščini pomeni original. Vsaka skrbno ročno izdelana serija zagotavlja unikaten in močan viski, ki je med poznavalci viskija že dosegel kultni status.

Ustvarili so ga v čast in spomin na ustanovitelja destilarne, Jamesa Fleminga, zanj pa uporabljajo le tradicionalne metode brez hladne filtracije ali drugih sodobnih postopkov. Rezultat je težji, kremast in neponovljiv enosladni viski rdečkasto zlate barve z nepozabnim sadno začinjenim okusom in intenzivnim značajem. Ta originalna pijača se je odlično odrezala tudi na tekmovanjih, kot so World Whiskies Awards, The International Whisky Competition in International Wine & Spirit Competition, kjer je pometla s konkurenco.

Aberlour 16

Aberlour 16 se od ostalih viskijev razlikuje po daljšem obdobju zorenja. Slednji je bil sprva shranjen v običajnih hrastovih sodih, kasneje pa premeščen v posebej izbrane šeri sode, kjer je potekalo nadaljnje zorenje. Ta specifičnost postopka mu omogoča poseben pridih sladnosti.

Preplet mešanice okusov omogoča uravnoteženost viskija. Kombinacija oreščkov, ingverja, popra in drugih začimb bogati njegov sladkast značaj. Aberlour 16 je odlična izbira za vse ljubitelje sladkih in raznolikih okusov, ki se ne bojijo sprememb. Zaradi svoje izpopolnjene in dodelane strukture se viski uvršča v sam vrh mednarodne priljubljenosti

Predlogi za serviranje:

Najprej si pripravite vse potrebno za uživanje v harmoničnih okusih te izjemne pijače.

• 50 ml Aberlour visikija po vaši izbiri
• nekaj kapljic vode (po okusu)

V kozarec za viski natočite Aberlour 12. Po okusu dolijete nekaj kapljic vode. Uživajte v vsakem požirku.

Če viskiju že dodajate led, raje izberite eno veliko kocko oz. kroglo kot več manjših. Led se tako namreč enakomerneje topi in hladi pijačo.

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI