Novice

Berries or Wine?

BERRIES OR WINE?


Podjetje Italesse je zasnovalo profesionalno kolekcijo kozarcev, kjer so se še posebej posvetili trem glavnim lastnostim: obliki, dimenziji ter premeru kozarca. Vsak kozarec deluje na edinstven način in še bolj okrepi in izrazi sortne značilnosti posameznega vina.

Kaj naredi vino edinstveno? Brez dvoma je to sorta grozdja ali mešanica sort, njen terroir, spreminjajoči se letni časi, delo in zgodbe ljudi ter arome, ki skozi vino prehajajo v nos ter pričarajo lepe spomine in vzbudijo čustva. Izhodišče novega projekta Italesse so arome in čustveni vplivi, končni cilj pa združitev čustev in tehnične dovršenosti v izkušnji poskušanja. Pri razmišljanju, oblikovanju in proizvodnji izdelkov, ekipa Italesse Senses analizira arome posameznega vina in preizkuša kozarce tako z vinom kot neposredno z različnimi sestavinami - ribezom, malinami, črnim poprom... Tovrsten pristop jim prinaša bistvene spremembe, ki so včasih zelo majhne, vendar pri strukturi kozarcev, močno izboljšajo čutne zaznave, predvsem vonjave.
Vsako vino je edinstveno in modri pinot iz ene regije se lahko močno razlikuje od drugega. Arome so tiste, ki so pomembne in po le-teh se vina med seboj razlikujejo. Ekipa Italesse Senses je ustvarila steklo, ki je hkrati profesionalno in nežno ter se od drugih razlikuje. Ni naključje, da preizkusi, ki jih je opravila komisija, sestavljena iz proizvajalcev, enologov in sommelierjev, kažejo da se kozarci Masterclass 90, ki so po obliki podobni tistim kozarcem, ki se običajno uporabljajo za velika rdeča vina, izkažejo kot odlična izbira tudi za bela vina kot je chardonnay.

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI