Novice

Novo na policah - Gin s karakterjem!

Destilarna Karakter so trije Bohinjci, prijatelji že od otroštva. Leta skupnega odraščanja in raziskovanja so jih povezala v dobro delujočo ekipo, ki je lačno iskala projekt, v katerega bi usmerila svojo energijo. Odločili so se za izdelavo žganih pijač in investirali v destilacijski kotel. Prva izbira je bila že v samem začetku gin. Nekaj je k tej odločitvi pripomogel dokaj preprost postopek destilacije, vendar pa je ta imela še eno, njim zelo pomembno prednost – dopušča veliko prostora za eksperimentiranje in kreativnost pri izbiri sestavin.

Njihov cilj ni bil ustvariti tipičnega/klasičnega gina, vendar jih je zaradi poklicnih ozadij zanimalo, kako se večplastnost in kompleksnost te pijače lahko izrazita in zaokrožita tudi z dodajanjem sestavin, ki se med pridelavo gina navadno ne uporabljajo. Rezultati njihovih poskusov se kažejo v končnem izdelku: dodobra premišljeni in skrbno pripravljeni kombinaciji zelišč in začimb, ki je ne boste zlahka pozabili. Gin je drzen, svež, mamljiv, neukrotljiv. Njihov gin ima karakter.

Pri vsakem ginu govorimo o treh ključnih zaznavnih komponentah: aromi, okusu in zaključku. Odvisni so od kombinacije sestavin, ki so bile uporabljene pri destilaciji. Da bi našli popolno ravnovesje, so se močno poglobili v poznavanje zelišč, začimb in ostalih aromatov. Drzno, a skrbno smo dali priložnost širokem spektru najrazličnejših naravnih sestavin, s katerimi bi obogatili naš gin – tudi takšnim, ki se načeloma ne uporabljajo v pridelavi gina.

Gin se od ostalih razlikuje tudi po kombiniranemu načinu destilacije oz. tehnike priprave zelišč. Za kar najbolj optimalen rezultat smo se posluževali treh tehnik: maceracije, destilacije z vključenimi zelišči in perkolacije. S kombinacijo le teh in prej omenjenim izbranim naborom aromatov, smo dosegli edinstven, harmoničen sestav komponent.

AROMA: Saden in svež, kompleksen in zeliščen, umirjena aroma po brinju, z zemeljskim zaključkom.
OKUS: Prijeten, uravnotežen, zeliščen in rahlo pikanten, z dolgim sadnim in rahlo sladkim zaključkom.
ZAKLJUČEK: Saden, topel in rahlo sladek, dolgotrajen pookus.

Vse tri skupaj dajejo našemu ginu posebno večplastnost arome in okusa ter neverjetno sadnost in svežino, ki vas ne bodo pustile ravnodušnih.

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI