Novice

NOVO: Vina s pobočja aktivnega vulkana Etna

Vina s pobočja aktivnega vulkana Etna

Etna je izjemno mesto za vinarstvo, ki jo odlikujejo edinstvene lastnosti. Kompleksna mikroklima, vulkanska tla na nadmorski višini 650 – 700 m so izjemno rodovitna, temperaturne razlike med dnevom in nočjo pa neverjetne. Torre Mora je posestvo, ki se nahaja na Etni in je v lasti družine Piccini.

Njihova filozofija na območju Torre Moro je »eno grozdje, en teritorij«. Navdihuje jih popolno ujemanje med avtohtono sorto Nerello Mascalese in Etno. S strastjo ustvarjajo vina, ki z vsakim požirkom pripovedujejo zgodbo o lokalnem grozdju, ki uspeva na pobočju aktivnega vulkana.


 
Etna Bianco DOC Bio Torre Mora
Suho, belo vino. Letnik 2019, stopnja alkohola 13 %.
Drzno vino s svežimi aromami belega sadja in zelišč. Bogat okus, živahna kislost, na zaključku občutimo sveže in slano mineralno esenco. Dolgo, vztrajno in brhko vino. Čudovito se poda k morskimi sadeži pripravljenimi na žaru ali še bolje, testeninah!
Etna Rosato DOC Bio Torre Mora
Suho vino, rose. Letnik 2019, stopnja alkohola 12,5 %.
Blede, lososove barve. Na nosu se zazna majhne rdeče sadeže z nežnimi notami, ki spominjajo na zrele breskve in pasijonko. Sveže vino z dobro strukturo, uravnoteženo vino. Izjemno vino, ki lahko spremlja vse jedi, lepo se poda z morskimi sadeži, ribami, pršutu. Uživajte pri temperaturi 12 ° C.
Etna Rosso DOC Bio Torre Mora
Suho, rdeče vino. Letnik 2015, stopnja alkohola 14 %.
Intenzivne rubinasto rdeče barve. Na nosu bogato, sadno, z vonjem po češnjah. Elegantno vino, dobro uravnoteženo in lepo obstojnostjo rdečega sadja. Odlično se poda k mesu, servirajte pri 18 - 20 °C.

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI