SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

Novice

Prihaja Beaujolais Nouveau!

Že v 19. stoletju so vinogradniki in vinski trgovci v Beaujolaisu prodajali svoje vino zelo zgodaj. Trgovski pristop se je ohranil do druge svetovne vojne, kjer se je fermentacija vina dovršila v sodih, ki so jih prevažale nemirne konjske vprege ob reki Saoni vse tja do mesta prodaje. Vina so najpogosteje potovala do bistrojev v Lyonu in okolico, ki so bili tedaj središče družabnega življenja v mestih in vaseh.

Po vojni se je vino lahko prodajalo glede na omejitve, ki so veljale za vsako proizvodno področje. Odločeno je bilo, da se vina pred točno določenim datumom ne smejo prodajati in pridelovalci vin, primernih za zgodnjo potrošnjo, so se odločili, da je za njihovo vino potrebno dopustiti izjemo. Tako je bil že leta 1951 določen zgodnejši datum za prodajo mladih vin.
Najslavnejši beaujolais nouveau je resnično osvojil Pariz, in že tako kot prej v Lyonu, postal zelo priljubljen med tistimi, ki so radi zahajali v kavarne in bistroje. Konec šestdesetih let je beaujolais nouveau prodrl tudi na tuje trge, predvsem po zaslugi izkušenj burgundskih vinogradnikov, ki so svojo ponudbo obogatili s tem novim proizvodom.

S časoma so prišli do spoznanja, da morajo potrošniki, ne glede na to na katerem koncu sveta živijo, vino poizkusiti na isti dan. Tako se legendarno mlado vino rdeče češnjeve barve z vijoličastim odtenkom, tradicionalno začne prodajati vsak tretji četrtek v novembru, kar velja za vsa večja mesta po svetu.
 
Beaujolais Nouveau je v ustih izredno mehko vino, sadno in dobro uravnoteženo. Na nosu zaznamo prefinjen vonj svežega grozdja in rdečega sadja, kot so jagode in češnje. Poda se k vsaki jedi ali prigrizku, primerno pa je ob vsakem trenutku. Ko vino postrežemo moramo biti pozorni na njegovo temperaturo – najprimernejša za pitje je med 10 in 14°C.

Ne pozabite – vino bo na voljo 19. novembra 2020!

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI