Novice

Šopek novosti na naših policah

ŠOPEK NOVOSTI NA NAŠIH POLICAH

SLOVENIJA

ERZETIČ / CABERNET SAUVIGNON / GORIŠKA BRDA

Vino je živahne rubinaste barve z vijoličastimi odtenki. Prevladujejo zaznave poznih, črnih češenj in drobnih gozdnih sadežev, še zlasti maline, med katera se pomešajo prijetne zeliščno-začimbne note. Na okusu je izrazito suho in prijetno mineralno, slano. Okus potrdi pričakovanja, ki jih je sprožila cvetica, še posebej pa nas razveseli uravnoteženost alkohola, kislin in taninov. Slednji sicer šele v pookusu pokažejo svojo pravo moč in poskrbijo za dolg odhod, ki temeljito »očisti« usta in jih pripravi za nov grižljaj ali požirek. Idealna servirna temperatura je 16 – 18 ° C.


STEYER / MELODY / ŠTAJERSKA SLOVENIJA

Penina je sveža, sadna, zaznamo sadne arome ki spominjajo na jabolko, breskev, banano, citruse, ki nam spodbujajo tek, penina je elegantna, harmonična, pitna. Penina je zorela 8 mesecev na kvasovkah v tanku kar odraža prijeten maslen pookus. Penina je cuvee, ki ga sestavljajo naslednje sorte: chardonnay, beli pinot, sivi pinot, laški rizling, šipon in dišeči traminec. Priporočena temperatura serviranja: 8 – 10 °C.

ITALIJA


SOLIGO / PROSECCO ROSE BRUT

Elegantne, nežno roza barve. Sadne note s pridihom jagodičja in tropskega sadja. Zaznane cvetlične note, s pridihom vrtnic in vijolic. Sveže in blago vino, z intenzivnim in obstojnim priokusom cvetlic ter z notami gozdnih jagod. Sorta: 90 % glera, 10 % pinot nero. Priporočena temperatura serviranja: 6-8°C.

FRANCIJA


M. CHAPOUTIER / LA BERNARDINE CHATEAUNEUF DU PAPE

Vino intenzivne oz. škrlatno rdeče barve. Na nosu kompleksno a nežno vino. Arome črnega ribeza in slive, ki jima sledi pražena kava, cimet, češnja. Odpira se v pikantne in sadne arome.

M. CHAPOUTIER / LES GRANILITES SAINT-JOSEPH

Ekološko vino. Granatno rdeče barve z vijoličnimi poudarki. Prijetna intenzivnost temnega jagodičevja. Na okusu mehko in dobro uravnoteženo vino. Fini tanini. Dolgotrajen zaključek z lepimi notami temnega jagodičevja.

M. CHAPOUTIER / BELLERUCHE COTES DU RHONE RED

Globoke granatno rdeče barve. Na nosu intenziven, saden in dopolnjen z notami belega popra. Vino je po okusu sočno, močno in sadno. Svilnati in nežni tanini. Temperatura serviranja: 16-18 ° C.

M. CHAPOUTIER / SIZERANNE HERMITAGE

Okroglo in elegantno vino s koncentriranimi in nežnimi tanini. Na koncu zaznamo arome črnega ribeza, malin. Vino je temno rdeče barve z vijoličnimi odtenki. Temperatura serviranja: 17-18 ° C.

M. CHAPOUTIER / CHANTE ALLOUETTE BLANC HERMITAGE

Ekološko vino. Zlate barve z zelenimi odtenki. Na nosu zapleteno, nežno, arome kutine, oreha, medu, ingverja, akacije s kančkom lipe. Temperatura serviranja: 12-14°C.

M. CHAPOUTIER / BELLERUCHE BLANC COTES DU RHONE

Svetlo zlate barve z rumenimi odtenki. Nos intenziven in izrazit. Izraziti cvetlični vonji, aroma marelice. Okus zapleten in zelo eleganten. Zaokroženost vina se popolnoma ujema z njegovo svežino. Temperatura serviranja: 10-12 ° C

  

NEMČIJA


SCHIEFERKOPF / SILVANER FRANKEN

Bledo rumene barve z zelenimi odtenki. Na nosu cvetne note, na to se odpre in razkrije še sadnejše note. Široko vino, srednje kislo, okus je strukturiran z aromatično svežino. Na koncu note belih cvetov.

SCHIEFERKOPF / RIESLING BADEN

Zlato rumene barve z zelenimi odtenki. Nos je saden in cvetličen, zaznamo citruse, slive, pomarančne cvetove. Mineralna struktura, čudovita okroglost. Sveže vino, skoraj malce slano, z zelo dolgim zaključkom.

SCHIEFERKOPF / RIESLING VIA SAINT JACQUES

Ekološko vino zlate barve. Na nosu sortne arome, note citrusov, začimb, ananasa. Po okusu aromatično vino, na zaključku slane note. To vino razvije svojo popolno kompleksnost 4-5 let po stekleničenju.

SCHIEFERKOPF / GEWURZTRAMINER TROCKEN SEC

Svetlo rumene barve z zelenimi niansami. Na nosu intenzivne note, mešanica sadja in vrtnice, tudi note citrusov. Po okusu ostro, suho, a ko prevzame brbončice postane mehko. Lepo ravnovesje kislosti in zaključek z notami ličija in citrusov. Ta plemenita sorta grozdja zadnja leta v Nemčiji postaja zelo popularna. Njegov pikantni značaj se najbolje odraža v kombinaciji s sirom.

 

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI