Novice

Svetovni šampion

Spoštovani kupec, predstavljamo vam novega svetovnega šampiona med penečimi vini!

V močni in kvalitetni konkurenci je ocenjevalno komisijo na mednarodnem ocenjevanju Vino Ljubljana 2018 med penečimi se vini najbolj prepričala Zlata radgonska penina rose letnika 2012. Z nazivom SVETOVNI ŠAMPION se tako sedaj lahko pohvali penina, ki jo najdemo na trgovskih policah širom Slovenije. Gre za penino, pridelano po klasični metodi iz modrega pinota; in ravno dejstvo, da je kot najboljši bil ocenjen rose, prijetno preseneča in razveseljuje.

Na letošnjem ocenjevanju vin Vino Ljubljana je sodelovalo 425 vzorcev iz 23 različnih držav. Ocenjevala jih je komisija 45-ih degustatorjev, ki prihajajo iz 15 različnih držav. Vino Ljubljana poteka pod pokroviteljstvom mednarodnih organizacij OIV (Mednarodna organizacija za trto in vino), UIE (Mednarodna zveza enologov iz Pariza) in VINOFED (Svetovna federacija vinskih ocenjevanj s sedežem v Kanadi).

Zlata radgonska penina rose 2012 se je v zadnjem letu dni dobro odrezala tudi na nekaterih drugih mednarodnih ocenjevanjih:
-    Vino Slovenija 2017; zlata medalja
-    Great American International Wine Competition 2017; zlata medalja
-    San Francisco 2017; srebrna medalja
-    Glass of Bubbly 2017; srebrna medalja

 
ZLATA RADGONSKA PENINA ROSE, 2012

Osnovno vino tega roseja predstavlja 100% modri pinot letnika 2012. Na sekundarno fermentacijo je bila polnjena v steklenice maja 2013. Po sekundarni fermentaciji je penina 4 leta zorela na kvasovki. Degoržirana je bila v oktobru 2017.

Penino odlikuje nežna rose barva, ki spominja na barvo lososa – gre za tipični odtenek Zlate radgonske penine rose. Mehurčki so drobni, fini, verige iskrenja številne. Na vonju zaznamo zrelo rdeče sadje, sledita mesena in slamnata aroma, ki sta pričakovani in dokazujeta dozorelost. Cvetica je zbirka sadnih arom. Še vedno mladostno in mineralno in zato aromatsko pritajeno. Ravnotežje med sladkostjo in kislostjo je skladno, a vendarle vseeno malo v prid slednje.


ZLATA RADGONSKA PENINA - OSEBNA IZKAZNICA

ZLATA RADGONSKA PENINA je najstarejša slovenska penina, ki jo v Radgonskih goricah že 160 let pridelujejo po t. i. tradicionalni ali klasični metodi z vrenjem v steklenicah. Prvotni fermentaciji vina sledi ustekleničenje ob dodatku kvasovk, ki inducirajo sekundarno fermentacijo, s katero se oblikujejo za peneče se vino tako nepogrešljivi mehurčki. Zlata radgonska penina odleži na kvasovkah najmanj 24 mesecev, za najžlahtnejše trenutke pa pridelujejo tudi posebne letnike penin, ki so na kvasovkah zorele vse do 10 let! Zlata radgonska penina sodi med penine blanc de blancs, kar pomeni, da je pridelana iz čistega Chardonnaya. Vse Zlate penine so letniške penine, v klasičnem asortimanu pa lahko izbirate med zelo suho, suho, polsuho in rose (suho, pridelano iz čistega modrega pinota) Zlato radgonsko penino.

 

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI