Novice

Svoboda Roedererjevega šampanjca

»Če bi Roedererja označil z eno besedo, bi mu dodelil besedo svoboda. Vizija, ki ji v naši hiši želimo slediti na dolgi rok nam dovoljuje čisto vse. Pri ustvarjanju imam proste roke, ustvarim lahko kar si želim, zame je to največja oblika svobode in prav tako za vse naše zaposlene. Le-ti uživajo veliko avtonomijo in odgovornost, bodisi v vinogradih ali v kleti, kjer so enologi, ki obvladajo svoje delo, svojo umetnost«, je v enem izmed intervjujev dejal Jean-Baptiste Lécaillon, glavni kletar hiše.

Umetnine iz šampanjske hiše Louis Roederer so plod potrpežljivega dela, sodelovanja s strokovnjaki, skrbno izbranimi sestavinami in prizadevanji za doseganje popolnega ravnovesja med trdoživim in radodarnim grozdjem. Grozdje se proizvaja na tleh Šampanije v Franciji, kjer so značilna vina s poletnim značajem in kristalno eleganco.

Leta 1870 je šampanjska hiša Louisa Roedererja začela izvažati vina v Združene države Amerike kot tudi v Rusijo cesarju Alexandru II. Človek izjemnega okusa in nepoboljšljiv raziskovalec, Louis Roederer II, je prav za cesarja oblikoval ekskluzivni šampanjec in začel s povsem novim konceptom – oblikoval je prvi Cuvée de Prestige. Ustvaril ga je leta 1876 in poimenoval Cristal. Od takrat naprej je nežnost in eleganca Cristala Louisu Roedererju prinesla sloves odličnosti.

Pred kratkim so v Palais de Tokyo v Parizu razkrili Cristal 2008 in s tem odprli novo poglavje očarljivega življenja vodilnega  cuvéeja. Ker je Cristal 2008 prikazal veličastno osebnost, se je Jean-Baptiste Lécaillon odločil, da njegovo staranje podaljša na deset let. Izjemna zrelost je prispevala k njegovemu presenetljivemu in zahtevnemu temperamentu.

Si želite okusiti svobodo Roedererjevega šampanjca in se počutiti kot cesar?

Z obiskom naše spletne trgovine je to mogoče. Na policah vas čaka pestra ponudba Roedererjevih šampanjcev – izkoristite jo in presenetite vaše najbližje!

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI