Chardonnay

Vsi produkti
Video

Chardonnay

Globoke zlatorumene barve, malce motno. Okus v ustih je dokaj intenziven, tekstura oljnata. S čvrsto hrbtenico. Zelo samosvoj slog chardonnayja.

Blagovna znamka: KMETIJA MLEČNIK
23,10 EUR
DODAJ V
Chardonnay je sorta, ki v naših krajih zelo izrazito odraža pogoje zorenja v različnih letinah. Po trgatvi je bil mošt skupaj s jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko naravno stabilnost. Posledica tega je tudi intenzivna rumeno oranžna barva z rahlo motnostjo in možnostjo usedline, ker naših vin ne filtriramo. Med dvoletnim zorenjem v velikih hrastovih sodih je vino opravilo tudi mlečni razkis. Po stekleničenju je vino zorelo še tri leta preden smo ocenili, da je prišel čas za prodajo. V kleti vinu ne spreminjamo karakterja, kar pomeni,
da ga ne filtriramo, čistimo, ne uporabljamo nobenih enoloških sredstev in postopkov, razen pretokov in majhne količine žvepla (katero tudi navedemo na etiketi).

Globoke zlatorumene barve, malce motno. Cvetica je dozorela. Vonj je nekoliko balzamičen in animaličen - borove iglice, moker kožuh, s časom tudi petrolej in vanilja. Suho v ustih, srednjega telesa, visokih kisli, ki so zrele. Okus v ustih je dokaj intenziven, tekstura oljnata. S čvrsto hrbtenico. Zelo samosvoj slog chardonnayja.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
Oranžno
Količina:
0,75 l
Sorta:
Chardonnay
Struktura:
Belo macerirano
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2013
Alkoholna stopnja:
12,5 %
ECO:
ekološko vino
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Vipavska dolina
Oranžno
0,75 l
Chardonnay
Belo macerirano
Suho
2013
12,5 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI