Cuvee Ana

Vsi produkti

Cuvee Ana

Vino z osebnostjo. V ustih je zelo suho, srednjega telesa z lepo zrelimi kislinami, adstringenca je minimalna, fokus vina je zelo jasen, mineralen, pookus dolg.

Blagovna znamka: KMETIJA MLEČNIK
19,50 EUR
DODAJ V
Vino ANA Cuvée je poimenovano po naši noni Ani in je zvrst belih sort grozdja, l. Sestavljeno iz sort Chardonnay-a 75%, Malvazije 10%, Sauvignonasse-a (F. Tokaj) 10% ter Rebule 5%. Maceracija in začetek fermentacije v velikih odprtih kadeh (plavnikih) 3 do 4 dni brez kontrole temperature, po prešanju je bilo natočeno v klasične lesene sode različnih velikosti od 500 do 3000 l, Razen minimalne količine žvepla ter klasičnih posegov v kleti kot so npr. pretoki in dolivanja ni bilo uporabljeno nikakršno drugo sredstvo ali postopek. Vino ANA Cuvée je bilo ustvarjeno z namenom, da našim klientom po dolgih letih ponovno ponudimo podobno zvrst vina, kot smo ga na naši kmetiji pridelovali do leta 1989. Takrat je bilo belo vino vedno sestavljeno iz treh domačih sort grozdja – FURLANSKEGA, TOKAJA, REBULE in MALVAZIJE, sedaj pa je v ANO Cuvée dodan tudi CHARDONNAY. Če želimo to vino uživati v optimalnih pogojih, priporočamo, da steklenico odpremo nekaj ur prej in ga servirano pri sobni temperaturi.


Vino srednje poudarjene jantarne barve z oranžnimi odtenki. Cvetica je dozorela, pestra, enovita, po borovi smoli, suhih hruškah, s presenetljivo svežino glede na starost. V ustih je zelo suho, srednjega telesa z lepo zrelimi kislinami, adstringenca je minimalna, fokus vina je zelo jasen, mineralen, pookus dolg.


Vsebuje sulfit.
Država porekla:
Slovenija
Regija:
Vipavska dolina
Barva:
Oranžno
Količina:
0,75 l
Sorta:
Beli Cuvee
Struktura:
Belo macerirano
Sladkorna stopnja:
Suho
Letnik:
2015
Alkoholna stopnja:
11 %
ECO:
ekološko vino
Podrobnosti izdelka

PODROBNOSTI IZDELKA

Slovenija
Vipavska dolina
Oranžno
0,75 l
Beli Cuvee
Belo macerirano
Suho
2015
11 %

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI