SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

DAMILANO

 

DAMILANO

Damilano je ena najstarejših tradicionalnih kleti v regiji Barolo. Začetki družinskega podjetja Damilano segajo več kot stoletje v preteklost, ko se je Guiseppe Borgogno, praded sedanjih lastnikov, začel ukvarjati z vinarstvom. Ta tradicija se je ohranila do Giacoma Damilana in njegovih sinov, ki z ljubeznijo upravljajo zemljišča še danes.

Njihova vina so znana predvsem po svojem elegantnem slogu. Vinogradi se razprostirajo na 53 hektarjih na prestižnih izbranih legah v regiji Langa: Cannubi, Liste, Fossati in Brunate, ki so skoraj v celoti zasajene z vinsko trto nebbiolo za barolo. Danes blagovno znamko Damilano zastopajo Giacomovi sinovi Guido, Paolo in Mario. Guido se posveča vodenju kleti, Paolo in Mario pa skrbita za komercialno plat.

Od septembra 2013 Damilano v svojem kompleksu gosti eno najbolj priznanih piemontskih restavracij: Massimo Camia Ristorante. Massimo Camia se od leta 2001 ponaša z Michelinovo zvezdico in velja za kuharja, ki neguje tradicijo. Na njegovem meniju je vedno prostor za jedi, ki so povezane s krajevno tradicijo, prezentirane na njegov oseben, zelo inovativen način.

izdelki

blagovne znamke DAMILANO

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI